FC Barcelona Lassa - Reial Betis Energía Plus: Contundent victòria al Palau (80-58)

Els de Bartzokas han fet un partit molt seriós des de l’inici i han aconseguit sumar el tercer triomf de la temporada

El conjunt blaugrana ha guanyat per 80 a 58 el Reial Betis Energía Plus en un partit en què l’equip culer ha estat molt superior. Eriksson, amb 17 punts; Vezenkov, amb 14, i Rice, amb 12, han estat els jugadors més destacats.

El FCBarcelona Lassa ha fet un matx molt complet i amb molta concentració per evitar sorpreses d’última hora, després de la derrota de divendres a l’Eurolliga davant del Fenerbahçe. La concentració ha estat clau als primers minuts, i els homes de Bartzokas han trepitjat el parquet del Palau amb ganes de jugar bé i d’aconseguir el tercer triomf de la temporada.

Oleson ha estat un dels jugadors més destacats del primer quart, amb 8 punts seguits. Els culers, ja des de l’inici, han estat consistents per poder obtenir un coixí de punts que els permetés jugar amb una certa tranquil·litat durant els propers minuts. L’exigència del calendari i el cúmul de partits que arrossega el conjunt de Bartzokas han fet que l’entrenador grec es veiés obligat a realitzar canvis per poder anar dosificant els seus jugadors.

Rotacions amb criteri

La dosificació d’esforços no ha estat un impediment perquè els blaugranes continuessin sumant punts i anessin per davant en el marcador. El segon quart ha estat dominat per l’equip català, que ha continuat així amb la bona dinàmica del primer temps. Rice i Ericksson han estat dos dels jugadors més intensos en aquest segon període, en què el Barça Lassa també ha dominat quasi tots els registres. Rice, amb les seves passades sense mirar, al més pur estil Ronaldinho, ha despertat les admiracions del Palau i ha fet gaudir d’allò més tots els aficionats que s’hi han desplaçat. La decisió i l’entrega dels dos primers temps del conjunt culer han servit per arribar al descans amb un resultat còmode (43-31) i poder agafar el camí de vestidors amb una certa tranquil·litat.

Seriositat i victòria

El tercer temps ha començat amb una intensitat una mica més baixa. Malgrat això, el FC Barcelona ha continuat per davant al marcador i ha dominat el quart. Rice continuava dirigint amb criteri el joc dels blaugranes, i Tomic, sota cistella, anava sumant punts importants. Tot i la insistència de l’equip sevillà per apropar-se a l’electrònic del Palau, els barcelonistes han estat persistents en el seu joc i han fet que el conjunt visitant veiés gairebé impossible remuntar l’enfrontament.

La seriositat que s'ha encadenat en els quatre períodes ha servit perquè el conjunt català estigués concentrat durant tot el partit i no es desconnectés en cap moment. La concentració mental i l’esforç físic que han demostrat els homes de Bartzokas s’han vist reflectits a l’últim període. Al tram final de l’últim quart els blaugranes han demostrat la seva superioritat i s’han col·locat al marcador amb una diferència de més 18 punts. Tot i aquest avantatge còmode, el FC Barcelona Lassa no ha afluixat en cap moment el ritme i s’ha pogut emportar una plàcida victòria del Palau Blaugrana.

Aquest triomf servirà perquè el conjunt de Bartzokas oblidi l’ajustadíssima derrota a l’Eurolliga, per la mínima, i continuï acumulant victòries a la competició domèstica.