FC Barcelona Lassa - Fraikin BM Granollers: Campions de Catalunya! (30-25)

El conjunt blaugrana derrota amb dificultats els del Vallès Oriental a Sant Feliu de Llobregat i s’embutxaca el segon títol de la temporada després de la Supercopa Asobal

El FC Barcelona Lassa ja suma un nou títol més al seu extens palmarès. Es tracta de la Supercopa de Catalunya, la 28a de la seva història –entre Lliga Catalana, Lliga Pirineus i Supercopa Catalunya–, després que els de Xavi Pascual hagin superat el Fraikin BM Granollers en la final de la competició d’aquest 2016, disputada al Pavelló Juan Carlos Navarro de Sant Feliu de Llobregat (30-25).

Però sumar el segon títol de la temporada, després de conquistar la Supercopa Asobal, no ha estat gens fàcil, tal com va preveure Xavi Pascual a la prèvia. L’entrenador del Barça no ha fallat en el seu pronòstic contra un gran rival, quart a l’Asobal i que quan s’ha començat a sentir còmode sobre la pista ha pressionat de valent.

I això que l’inici del Barça ha estat molt contundent, amb un joc ràpid i sense treva que ha deixat els del Vallès Oriental sense oportunitats per ser contundents. Aquest domini blaugrana ràpidament ha reflectit el 5-1 (min 6) a l’electrònic; a més, les intervencions de Ristovski –fins a sis en 15 minuts– han ajudat els de Xavi Pascual en defensa (9-3).

Però un parcial de 2-7 a favor del Granollers, amb una bona actuació d’Adrià Figueras, ha reduït diferències per als de Carlos Viver (11-10, min 24), que han crescut en atac i en defensa. Així doncs, tot i que Noddesbo ha trencat aquest parcial (12-10, min 25), un gol de Flores ha acabat col·locant l’empat, amb un 13-13 (min 28) que ha acabat sent un 14-14 al descans.

Amb paciència cap al títol

L’entrada de Gonzalo Pérez de Vargas, que ha fet un gol de camp a camp durant els primers minuts de la represa i ha protagonitzat la jugada del partit en una doble aturada sobre Silva (min 47), i el gran encert de Jallouz –5 gols– han marcat la primera part d’un segon temps en què el Fraikin ha continuat seguint de molt a prop l’estela del Barça (23-21, min 47).

Però, a poc a poc, amb més contundència defensiva, paciència, cinc gols de Valero Riveraun gran Gonzalo (12 aturades), els de Xavi Pascual han anat ampliant les distàncies (26-21, min 50) per acabar de trencar el partit a cinc minuts de la finalització (30-23, min 57) d’un derbi (30-25) que ha fet que la Supercopa Catalunya es desplaci cap a Barcelona