FC Barcelona Lassa - Brose Bamberg: Victòria treballada a Europa (78-74)

Els homes de Bartzokas s’han endut el triomf en un partit molt disputat i igualat fins al final, en el que ha estat el retorn de Koponen

El Barça Lassa ha sumat la seva segona victòria a l’Eurolliga per trencar així la mala ratxa de dos partits seguits caient a Europa. Els culers han superat el Brose Bamberg 78-74 amb una gran actuació de tot l’equip en un matx igualat i emocionant fins al final.

Al primer quart ha destacat la màxima igualtat, tant a la pista com al marcador (19-19). Tots dos equips, que arribaven a aquest enfrontament amb un partit guanyat i dos de perduts, eren conscients de la importància d’aconseguir la victòria i han sortit amb ganes de començar amb bon peu. Un Víctor Claver força endollat ha anotat els primers punts del matx i el Barça, de la mà de Rice, ha començat a carburar ben aviat.

El debut de Koponen

El mateix Rice, amb cinc punts i dues assistències, ha estat el més actiu del primer quart, però el fet noticiable ha arribat al minut 7 quan, des de la banqueta, ha reaparegut Petteri Koponen després de l’accident que va patir al setembre. El finlandès ha disputat els seus primers minuts oficials amb la samarreta del Barça Lassa i ha deixat molt bones sensacions.

Ja al segon quart, el debutant Koponen ha anotat els seus primers punts blaugrana des de la línia de tirs lliures. En aquest període la igualtat ha continuat sent la tònica predominant, amb cap dels dos equips sense poder desempallegar-se de l’altre al marcador, tot i el gran ritme anotador de Causeur (ha acabat el segon quart amb 17 punts).

Un parcial de 0-6 ha estat a punt de distanciar els visitants, però una fantàstica reacció dels culers, amb un parcial de 9-0 i un gran 2+1 de Vezenkov, els ha tornat a situar els blaugranes per davant. Finalment, 40-38 per al Barça per marxar al descans amb un lleuger avantatge.

Els homes de Bartzokas han tornat del descans amb la clara intenció d’endur-se el partit i han començat el segon període igual que el primer: amb cistella de Claver. El tercer quart transcorria amb un estira-i-arronsa constant, amb Causeur i Theis anotant per un cantó i Perperoglou i Tomic per l’altre. Fins que Víctor Claver, amb un magnífic triple, ha pogut distanciar mínimament el Barça. La part negativa ha estat a l’última jugada, en què Tomic ha marxat amb molèsties que no li han permès tornar a pista. Finalment, 59-57 al final del tercer període i tot per decidir a l’últim quart.

Emoció fins al final

Els últims deu minuts han seguit el mateix guió que tot l’enfrontament: igualtat màxima. Els dos equips sabien que el matx es decidiria per petits detalls i els culers han començat colpejant primer amb un magnífic triple de Rice, però Miller, amb un altre triple, ha retornat la igualtat. El festival de triples ha continuat de mà de Rice, per anotar el segon consecutiu. El base nord-americà ha estat el màxim anotador culer amb 18 punts.

Dues cistelles consecutives de Vezenkov i Dorsey han distanciat mínimament el Barça al Marcador (+8), però els visitants no han desistit i han continuat escurçant distàncies. Quan semblava que el Barça tenia prou coixí per encarar els minuts finals (mantenint el +8 al marcador), el Brose s’ha tornat a ficar de ple dins del partit i, a falta de 6 segons per al final, s’ha situat a només dos punts per sota (76-74). Tot i així, els culers no s’han arronsat i han acabat aguantant l’avantatge i guanyant el partit per 78-74.

Amb aquesta victòria els culers se situen amb dos triomfs de quatre i tornen a recuperar les bones sensacions de la primera jornada, després d’encadenar una mala ratxa de dos duels seguits caient a Europa. Bon partit dels de Bartzokas, que han sabut mantenir l’ajustat avantatge durant tot el partit per acabar enduent-se'l.