Unics Kazan – FC Barcelona Lassa: Remuntada d’orgull en l’estrena a Europa (63-69)

Justin Doellman, Ante Tomic i un espectacular Navarro a l’últim quart lideren la reacció d’un Barça per sumar el primer triomf a l’Eurolliga

El Barça Lassa inicia amb bon peu el camí cap a la conquesta de l’Eurolliga després de superar l’Unics Kazan a domicili (63-69). Un partit que s’ha guanyat gràcies a la remuntada espectacular que han realitzat els de Bartzokas a l’últim quart. I és que els blaugranes han tirat d’orgull propi per superar un partit que s’estava complicant. Justin Doellman –23 punts i 25 de valoració–, Ante Tomic –13 punts i 25 de valoració– i Juan Carlos Navarro –13 punts i 16 de valoració– han estat els tres jugadors clau per sumar un triomf importantíssim.

Igualtat a l’inici

Tres triples seguits de Claver, Doellman i Rice als tres minuts de partit han permès al Barça reaccionar i agafar avantatge al marcador només començar el partit (8-9, min 5). El tir exterior era l’aliat blaugrana en aquest primer tram i, gràcies a l’anotació de Doellman i Tomic posteriorment, els de Bartzokas manaven a l’electrònic (21-23, min 10). El duel ha baixat d’intensitat i els barcelonistes han estat menys inspirats de cara a cistella, fet que ha fet abaixar les revolucions del partit i que no deixava lloc a la continuïtat. La falta d’encert s’ha notat al segon quart i ha suposat un bagatge pobre de punts que ha permès l’alternança al marcador i marxar al descans amb un lleuger desavantatge de dos punts (34-36, min 20).

Avantatge local

Al partit li mancava ritme i ni el pas pels vestidors ha pogut solucionar aquest aspecte. El matx costava i el públic local pressionava. Amb tot, els russos s’han reactivat a poc a poc i un parcial de 9-2 ha estat colpidor per als blaugranes al tercer quart. I és que al Barça Lassa no li estaven sortint bé les coses. Tampoc als de Kazan, que, tot i posar-se per davant en el marcador, tampoc anotaven amb facilitat. Amb tot, no és d’estranyar, doncs, que cap dels dos equips anotés en gairebé tres minuts i que el marcador es quedés estancat en el 47-40. El partit es complicava i els locals ampliaven l’avantatge (51-43, min 30). Doellman i Tomic sostenien l’anotació culer.

Navarro lidera la remuntada

Cinc punts més de l’Unics Kazan només iniciar l’últim període semblava deixar el Barça Lassa bastant tocat. El marcador situava un 56-44 favorable als russos i l’afició local es bolcava amb l’equip. En aquest instant és quan el Barça ha tret el seu esperit de lluita i no ha donat el partit mai per perdut. Després que Bartzokas demanés un temps mort, els blaugranes han reaccionat amb esperit de campió. Un parcial espectacular de 2-16 liderat per Juan Carlos Navarro ha permès al Barça empatar el duel i posar tota la pressió al conjunt rus (60-60, min 37).

El capità del Barça s’ha posat l’equip a l’esquena i ha tirat de veterania, experiència i qualitat per salvar els culers en un moment delicat. Cal destacar, també, la gran defensa que ha emprat el Barça en aquest últim període, atent al rebot defensiu i trenant bones accions ofensives. Els locals estaven molt tocats i finalment Tomic i Doellman han certificat el triomf que ha significat una remuntada d’orgull d’equip per estrenar-se a Europa (63-69, min 40).