El Barça, al sopar de l'Agrupació Barça Jugadors

El Barça, al sopar de l'Agrupació Barça Jugadors

Josep Maria Bartomeu presideix el tradicional acte dels veterans, que reuneix més de 400 persones, acompanyat del vicepresident primer Jordi Cardoner i dels directius Moix, Elías i Vilanova

L’Agrupació Barça Jugadors ha celebrat aquesta nit el seu tradicional sopar anual, la trobada que per aquestes dates reuneix els exjugadors del FC Barcelona de totes les èpoques i categories, i que ha comptat amb una àmplia representació institucional del Club, encapçalada pel president Josep Maria Bartomeu, que ha estat acompanyat del vicepresident primer Jordi Cardoner i els directius Jordi Moix, Silvio Elías i Pau Vilanova, a més del CEO Òscar Grau i l’expresident Agustí Montal.

L’acte s’ha celebrat a l’hotel Catalonia Barcelona Plaza i ha reunit més de 400 persones, entre socis i simpatitzants de l’Agrupació que presideix Ramon Alfonseda i representants institucionals, encapçalats per la consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Neus Munté, que, a més, és filla d’un exjugador blaugrana, Ferran Munté. Entre els exjugadors presents al sopar cal destacar la presència de Robert Fernández, secretari tècnic blaugrana; Carles Rexach, Josep Maria Fusté, Ronald de Boer, Paco Clos, Quique Costas, Josep Franch, Pau Garcia Castany, Andoni Goikoetxea, Josep M. Laredo, Vicens Martínez, Josep Palau, Bartomeu Paredes, Josep Pérez Serer, Juan Carlos Rodríguez, Tente Sánchez, Joan Torrent, Joan Vilà i Rafael Zuviría. A més, també hi ha estat present l’exentrenador Laureano Ruiz.

En els parlaments protocol·laris, el president Bartomeu ha destacat “els lligams molt forts que ens uneixen”. “Vosaltres ensenyeu el camí als més joves”, ha sentenciat, i ha recordat la figura de Johan Cruyff, que ens ha deixat aquest any: “Ahir un dels nostres i dels vostres va rebre la medalla al mèrit esportiu de la ciutat de Barcelona; aquesta medalla és de Johan Cruyff i també de tots vosaltres, que ajudeu que el Barça sigui molt important per a la ciutat”.

El president Bartomeu també explicat als membres de l’Agrupació Barça Jugadors el projecte Masia 360, que té una implicació molt important dels veterans del Club. Masia 360, que forma part de l’FCBConeixement, “pretén aprofitar internament tot el coneixement que el Barça ha acumulat durant dècades perquè se’n puguin beneficiar tots els esportistes, entrenadors, educadors, les famílies i l’entorn del jugador”, ha explicat Bartomeu. “Quan un jugador marxa, l’hem de seguir perquè un dia pugui tornar a ajudar que el Club sigui cada dia més gran. Necessitem el vostre ajut, segurament d’aquí a uns anys veurem un club en què la majoria dels càrrecs professionals estiguin ocupats per exjugadors que van estar a la casa i que tenen uns coneixements que poden ajudar que el Club sigui més gran i més eficient”.  

El president blaugrana també ha felicitat els veterans del Barça per la seva iniciativa solidària de viatjar a Ioannina (Grècia) per dur a terme una acció solidària amb els refugiats dels camps de la zona. Aquesta acció, coordinada amb l’ACNUR, compta amb el suport del Club i de la Fundació en el marc de les accions impulsades per ajudar els refugiats arribats a Europa, i que tindran continuïtat en el futur.

Ramon Alfonseda, per la seva part, ha comentat: “Estem molt contents que el Club compti amb nosaltres com a part activa del projecte Masia 360. Som els autèntics representants del FC Barcelona i els seus valors i la història diu que hem d’anar sempre junts”. La consellera Neus Monté ha recordat els temps en els quals acompanyava els seus pares a aquests sopars. “No em sento com una convidada sinó com a part d’aquesta família. Conec bé la tasca que fa l’agrupació que representa els valors que identifiquen tot el que representa el FC Barcelona”, ha afirmat. La consellera també ha destacat els camins paral·lels del FC Barcelona i el país, “que sempre han anat de la mà”: “En èpoques fosques, el Barça va preservar els drets i la llengua i també ara, que sembla que això no hagi de passar, però passa, el Barça continua abanderant la llibertat d’expressió i els drets individuals”.

Abans del sopar, presentat i amenitzat per l’actor Pep Plaza, també s’han lliurat les medalles d’or, plata i bronze als jugadors que al llarg del 2016 han arribat als 200, 100 i 50 partits jugats amb l’Agrupació, respectivament.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut