El rècord d’imbatibilitat d’Aitor Egurrola, en deu dades

El capità del Barça Lassa ha encadenat 230 minuts i 38 segons sense encaixar cap diana, un fet insòlit a l’OK Lliga

230 minuts i 38 segons: És el nou rècord d’imbatibilitat a l’OK Lliga. Fins ara era propietat de Gerard Camps, que va encadenar 179 minuts i 58 segons entre les jornades 24 i 28 del curs 2013/14 amb el Vilafranca.

Cinc partits: Egurrola i Sergi Fernández han compartit titularitat en aquest inici d’OK Lliga. El porter de Castelldefels ha aconseguit el rècord després de jugar les jornades 2,5,7,8 i 9 contra el Lleida (7-0), l’Igualada (0-4), el Manlleu (4-0), el Noia Freixenet (0-4) i l’Alcoi (1-4).

Gol de Pere Cañellas: El registre d’imbatibilitat el va trencar Pere Cañellas, capità de l’Alcodiam, amb un xut de cullera quan faltaven 19 minuts i 22 segons per acabar el partit. Després, Egurrola va ser providencial per evitar la reacció local, aturant un penal a David Gelmà i una falta directa a Ferran Formatjé.

Nou dianes: En les nou jornades disputades, el Barça Lassa només ha encaixat nou gols, una mitjana d’un gol per partit, que permet ser la millor defensa de l’OK Lliga, amb deu gols menys encaixats que el Reus i el Vic.

0/5 en faltes directes: Per aconseguir el rècord, també ha estat clau la seguretat d’Egurrola en les accions a bola aturada. Ha aturat cinc faltes directes davant Dario Giménez i Andreu Tomàs (Lleida), Aniol Mangas (Manlleu), Marc Prat (Manlleu) i Ferran Formatjé (Alcoi).

0/4 en penals: També ha estat un mur en les penes màximes, executades per Andreu Tomàs (Lleida), Tety Vives (Igualada), Ferran Rosa (Noia Freixenet) i David Gelmà (Alcoi).

L’últim gol rebut: Abans de la diana de Pere Cañellas, l’última diana que havia rebut Egurrola a l’OK Lliga havia estat obra de Raül Marín, al minut 17 del Barça Lassa – Reus de la temporada 2015/16, que va jugar-se al Palau Blaugrana el 28 de maig (jornada 29).

Deixar la porteria a zero: El registre d’Egurrola agafa més importància si es té en compte la dificultat que implica deixar la porteria a zero. En l’edició anterior de l’OK Lliga només es va aconseguir dues vegades davant el Vic (0-3) i contra el Lloret (7-0) amb Egurrola i Sergi Fernández a la porteria, respectivament.

Tres partits més: Aquesta temporada, Egurrola ha encaixat cinc gols més en tres partits disputats davant el Voltregà a la Lliga Catalana (1-1), el Reus a la Supercopa d’Espanya (3-2) i el Bassano a la Lliga Europea (14-3).

Companys a la porteria: Sergi Fernández, per la seva banda, ha disputat cinc partits aquest curs contra el Voltregà a la Lliga Catalana (1-1) i en Lliga davant el Vendrell (2-3), el Voltregà (2-5), el Caldes (4-1) i l’Alcobendas (7-3). Una lesió per molèsties a la cuixa esquerra va permetre el debut de Blai Roca amb el primer equip en el partit europeu contra el Bassano. El també porter júnior Xevi Arcas va estrenar-se en una convocatòria del primer equip en el desplaçament a Alcoi.