Presentats els FC Barcelona Photo Awards

Presentats els FC Barcelona Photo Awards

El president Josep Maria Bartomeu i el vicepresident Carles Vilarrubí reafirmen l’ambició cultural del club més enllà de l’esport

Els FCBarcelona Photo Awards han estat presentats aquest dimarts al Convent dels Àngels, en un acte en què cultura i esport han estat els protagonistes absoluts. Aquests premis fotogràfics del FC Barcelona volen identificar el treball que reflecteix de manera conscient els valors positius intrínsecs a l’esport, i s’instauren amb l’objectiu de donar reconeixement a aquests valors, vistos a través de l’objectiu dels fotògrafs contemporanis.

L’acte ha comptat amb l’assistència del president Josep M. Bartomeu; del vicepresident Carles Vilarrubí i dels directius Maria Teixidor, Pau Vilanova i Xavier Vilajoana; a més d’Òscar Grau, CEO del Club i de l’exjugador Edmilson. L’acte ha comptat amb la participació del conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila. També han assistit Manuel Cermerón, director d’estratègia i desenvolupament d’AGBAR, Mario Rotllant, president de Fundació Foto Colectania, membres del cos consular a Barcelona, residents de la Masia del FC Barcelona i institucions culturals i fotogràfiques de Barcelona, entre altres personalitats.

El periodista i escriptor Rafael Nadal ha estat l’encarregat de donar la benvinguda als assistents. Seguidament, tant Josep Maria Bartomeu, com Carles Vilarrubí i Santi Vila han estat convidats a parlar sobre els FC Barcelona Photo Awards. Un sorprenent esdeveniment artístic de forces combinades, cant, música i pintura en directe ha posat punt i final a la vetllada. 

Destacant aquests valors positius comuns a l’esport i la cultura, els premis fotogràfics del FC Barcelona, patrocinats per AGBAR i en col·laboració amb la Fundació Foto Colectania, pretenen crear una plataforma fotogràfica global que comuniqui la importància i la contribució d’aquests valors universals a la societat actual, així com donar el seu suport al sector de la fotografia, generant un entorn favorable per al desenvolupament de projectes del més alt nivell.

Modalitats i premis

Els FCBarcelona Photo Awards tenen dues modalitats:

PHOTO AWARDS

Aquesta modalitat està dirigida a fotògrafs que acreditin una trajectòria en mitjans de comunicació, agències de fotografia o dins el món de l’art, i premiarà aquella fotografia que millor expressi els valors positius de l’esport, fent prevaler la pràctica esportiva no professional.

S’atorgarà un primer premi de 40.000 € i hi haurà 29 finalistes amb un premi de 1.000 €.

La fotografia guanyadora, així com les finalistes, formaran part d’una exposició que el FC Barcelona organitzarà de l’abril al juny del 2017.

PROJECT AWARDS

Aquesta modalitat s’adreça a fotògrafs que acreditin una trajectòria en mitjans de comunicació, agències de fotografia o el món de l’art, així com experiència en el desenvolupament de projectes.

El guanyador rebrà 40.000 € per fer realitat el projecte fotogràfic que millor expressi els valors intrínsecs a l’esport i la seva contribució a la societat actual.

El projecte guanyador es desenvoluparà del març a l’octubre del 2017 i s’exposarà al costat de les fotografies guanyadores de la modalitat PHOTO AWARDS de l’edició del 2017.

Per a més informació: https://photoawards.fcbarcelona.com/?lang=ca

Declaracions de Josep Maria Bartomeu, president del FC Barcelona

“El Barça té una ambició enorme en l’àmbit cultural. He col·laborat en projectes de teatre, de cinema i ara de fotografia perquè busquem consolidar aquesta tasca. Tant de bo d’aquí uns anys aquest premi sigui un referent dins del món de la fotografia esportiva”.

Declaracions de Carles Vilarrubí, vicepresident del FC Barcelona

“De vegades hi ha prejudicis en el món de l’esport pel que fa a valors. El Club busca premiar la manifestació artística a través de la fotografia que tingui a veure amb els valors que el FC Barcelona injecta en l’educació dels seus esportistes”.

Declaracions de Santi Vila, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya

“Vull traslladar la meva felicitació al FC Barcelona ja que, amb aquesta iniciativa, no només ens confirmen que el futbol és cultura sinó que, a més a més, pot ser ambaixador de valors”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut