La gran festa del futbol inclusiu

La gran festa del futbol inclusiu

El Benjamí C d'Albert Puig participa en el II Dia del Futbol Inclusiu celebrat a L’Hospitalet i empata amb l’Unificació Bellvitge (5-5) en una jornada esportiva plena d’integració i de valors

El II Dia del Futbol Inclusiu, que s’ha celebrat avui al camp de l’Unificació Bellvitge de L’Hospitalet organitzat per la Fundació Itinerarium, ha estat un èxit rotund. El Benjamí C d’Albert Puig i Pol Planas ha participat en aquesta diada que té l’objectiu d’afavorir la integració de nois i noies amb necessitats especials (persones cegues, sordes, amb mobilitat reduïda, síndrome de Down o amb dificultats intel·lectuals) i conscienciar les entitats esportives de la importància d’integrar equips inclusius en els seus clubs. El Barça, encara que avui el resultat era el de menys, ha empatat 5-5 amb l’equip amfitrió, l’Unificació Bellvitge. El partit ha estat presidit per l’alcaldessa de L’Hospitalet, Nuria Marín, i el Secretari General de l’Esport, Gerard Figueres. El directiu Xavier Vilajoana ha representat el FC Barcelona.

“Ha sigut una experiència molt divertida. Hem ajudat a aquests nois que tenen unes necessitats especials a que se sentissin futbolistes com nosaltres i hem aprés que només amb treball en equip es poden superar les dificultats que suposa jugar a futbol amb deficiències”, ha explicat el jove jugador blaugrana Carlos Gutiérrez, després del partit. L’entrenador blaugrana Albert Puig ha qualificat l’experiència com “inoblidable” i ha destacat que avui els seus jugadors “han reforçat el concepte de valors que ja els hi ensenyem a la Masia com són la solidaritat i el treball en equip”.

La integració és el primer

Ha estat molt emotiu veure com els equips, formats per quatre jugadors amb necessitats especials i quatre sense, buscaven el joc col·lectiu ja que en el moment en què els vuit jugadors tocaven la pilota en una mateixa jugada es decretava penal. Ha estat un autèntic exemple d’integració. “Tots hem format un autèntic equip com si fóssim una pinya. Hem fet, tant avui com el passat dimecres quan vam entrenar amb ells, molt bons amics com el Joan, l'Ona, l’Anna Vives o l’Ayelen, la noia cega que jugava amb nosaltres”, conclou el jove jugador blaugrana Pau Fernández. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut