Èxit de la primera xerrada per a les famílies

Èxit de la primera xerrada per a les famílies

L’educadora emocional Cristina Gutiérrez ha parlat al centenar de pares i mares, dels esportistes menors de 12 anys del Club que han assistit a l’acte, sobre com ‘Entrenar als fills per a la vida’

‘Entrenar als fills per a la vida’. Aquest ha estat el títol de la xerrada, la primera que organitza el Servei d’Atenció a les Famílies de Masia 360, que ha impartit avui l’educadora emocional Cristina Gutiérrez, codirectora de La Granja de Santa Maria de Palautordera, davant d’un centenar de pares i mares dels esportistes del Club menors de 12 anys a l’Auditori 1899 del recinte del Camp Nou. Cristina Gutiérrez, responsable del programa d’educació emocional de Masia 360 i autora dels llibres ‘Entrena’l per a la vida’ i ‘Paraules de nen’, ha parlat dels dos tipus de pares que hi ha “els que preparen el camí per als fills... i els que preparen els fills per al camí” i ha explicat a pares i mares petites estratègies per treballar l’autonomia dels fills.

Al llarg de 90 minuts, Cristina Gutiérrez ha anat interactuant amb els assistents amb exemples reals de la seva vida diària.  "Crec que els pares tenim dos papers diferents envers els nostres fills i filles. Un és el de pare o mare, que és aquell que mima (no que consent) i vol al seu fill/a sense condicions, sigui qui sigui i com sigui, el seu fill sap que el seu pare i la seva mare el voldran igual. I tenim un segon paper, el d'entrenador, i com qualsevol entrenador s'ocupa d'entrenar al seu petit en totes aquelles habilitats que creu que necessitarà per anar per la vida sense donar-se més trompades del compte (l'empatia per entendre’s amb els altres, l'autoestima per agradar-se i sentir-se segur, l'autonomia per poder anar sol per la vida, el treball en equip per durar en qualsevol treball o la fortalesa interior per aixecar-se cada vegada que caigui, per exemple). Aquesta segona part, la d'entrenador, ens agradi o no, sapiguem o no, també ens toca. I quan aconsegueixes fer aquests dos papers, és quan aquestes educant en majúscules", ha explicat Cristina Gutiérrez convidant als presents a la reflexió.

Com podem entrenar als nostres fills per a la vida? "És fàcil, primer decideix quines són les habilitats que tu consideres més importants, posa't deu per començar. I després només has de entrenar-les amb el teu fill. Com? Per exemple, si vols que el teu fill tingui l'habilitat de l'autonomia, aprofita cada ocasió perquè la practiqui; que sigui ell o ella qui porti la seva motxilla al col·legi, perquè cada vegada que ho faci estarà entrenant la seva autonomia, sabent-se capaç de portar les seves coses sense dependre dels altres; que faci els seus deures (ajuda’l, no se'ls facis) perquè sàpiga que sí que pot fer coses sol; que es cordi la jaqueta, que es faci l'entrepà per berenar, etc. I així amb la resta d'habilitats que consideres; la paciència, la responsabilitat, l'autoestima, la comunicació positiva, la tolerància a la frustració, etc. Els pares han de saber que sobreprotegir és desprotegir i si hi ha pedres al camí que se les ensenyin, i si el fill o filla cauen, que mirin com cau i l'ajudin a aixecar-se, però que no impedeixen a tota costa que es caigui, perquè en la vida cal saber aixecar-se".

Segona conferència

El proper divendres arriba el torn als pares i mares amb esportistes al Club més grans de 12 anys. La segona conferència organitzada pel Servei d’Atenció a les Famílies de Masia 360 l’impartirà la pedagoga, professora, escriptora, terapeuta i orientadora familiar Eva Bach sota el títol ‘Adolescents al Barça, quina meravella’. La xerrada també es farà a les 19.30 hores a l’Auditori 1899 en el recinte del Camp Nou.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut