Injecció d’optimisme en el 50è aniversari de la Gran Penya de Tarragona i Província

Injecció d’optimisme en el 50è aniversari de la Gran Penya de Tarragona i Província

El president Josep Maria Bartomeu, el directiu Pau Vilanova i l’exjugador Antoni Pinilla van assistir als actes de celebració de la històrica penya tarragonina

El president Josep Maria Bartomeu va assistir el divendres 18 de novembre a l’acte de celebració del 50è aniversari de la Gran Penya Barcelonista de Tarragona i Província, acompanyat del directiu responsable de penyes, Pau Vilanova, i de l’exjugador del FC Barcelona i del Nàstic de Tarragona Antoni Pinilla.

La jornada es va caracteritzar per l’optimisme i la il·lusió que en tot moment es va veure entre els penyistes i els representants del Club i les institucions tarragonines assistents. L’acord amb Rakuten, presentat aquesta setmana com a nou patrocinador a partir de la temporada que ve, la confiança en la motivació dels jugadors, el creixement del moviment de penyes i els projectes de l’Espai Barça van ser aspectes que van estar ben presents en la celebració de la històrica penya tarragonina.  

L’estada dels representants del Barça va iniciar-se amb una visita a la mateixa seu de la penya, situada a la plaça de la Font, on van ser rebuts pel president de la Gran Penya Barcelonista de Tarragona i Província, Jordi Carnasa, i el president de la Federació de Penyes Barcelonistes de Tarragona Nord, Pere Joan Cols. L’acte també va comptar amb la presència de l’alcalde de Tarragona, Josep Félix Ballesteros. El president Bartomeu va signar al llibre d’honor de la penya i va poder saludar Miquel López Alabau, fundador i històric president de la penya.

Posteriorment, la celebració del 50è aniversari de la penya tarragonina es va traslladar al restaurant Fonts de Can Salas, on va tenir lloc el tradicional sopar commemoratiu, que va reunir al voltant de 130 assistents, entre penyistes i representants institucionals i de la vida social de Tarragona, entre els quals hi havia el vicepresident del Port, Joan Basora, el conseller del Nàstic, Jesús Albiol, i el representant de la Diputació, Mateu Montserrat.

Patrocini i ambició

Al torn de parlaments Josep Maria Bartomeu es va dirigir als assistents amb unes paraules de reconeixement als mèrits de la penya. “Fer 50 anys costa molt, i vosaltres es pot dir que en teniu 55, ja que el règim franquista va endarrerir el vostre registre per un tema idiomàtic en el vostre nom. De totes les penyes del Barça, només n’hi ha 45 que hagin fet els 50 anys, i això demostra que és difícil mantenir-se durant tants anys”.

El president blaugrana va transmetre un missatge d’optimisme a tots els presents: “Aquesta setmana hem presentat un nou patrocinador, Rakuten, i els seus representants han dit que una de les raons per les quals han decidit vincular-se al Barça és perquè han vist que som «més que un club», i ho som gràcies als valors i a l’afició, que té en les penyes el seu màxim exponent, amb un moviment penyístic únic al món”.

En l’àmbit esportiu, Josep Maria Bartomeu va mostrar una confiança plena en l’equip: “Veig un ambient que pinta molt bé. Tant els jugadors com els tècnics els veig forts, amb ganes i ambició per aconseguir títols. Per això us demano que continueu confiant i animant l’equip com ho heu fet sempre; en els bons moments i en aquells no tan bons, sempre heu ajudat el Club a tirar endavant”.

Bartomeu també va tenir unes paraules de suport per als Jocs del Mediterrani de Tarragona, i va manifestar: “El Barça està al vostre costat; l’endarreriment de la celebració vol dir que la prioritat és fer les coses bé i poder presentar una bona organització”.

Per la seva part, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va recordar: “Hem de gaudir dels èxits i els bon moments del Barça”, i va admetre que “les coses s’estan fent molt bé, amb l’èxit del nou patrocinador i el projecte futur de l’Espai Barça”. Com a anècdota simpàtica, l’alcalde tarragoní va assenyalar: “Tinc l’honor d’haver casat Andrés Iniesta, un dels meus ídols”.

Antoni Pinilla, en nom de l’Associació Barça Jugadors, va afirmar: “La història del Barça són els seus jugadors i entrenadors, però també ho és la seva afició i, sobretot, el moviment penyístic. No es pot entendre el Barça sense gent com vosaltres”.

La jornada d’aquest 50è aniversari havia començat a la tarda, amb la celebració d’un col·loqui sobre l’actualitat del Barça que va tenir lloc al Totem Cafè de la Rambla Vella i que va comptar amb la participació dels periodistes esportius Pere Escobar, Quique Guasch i José Luís Carazo. Un cop acabat el col·loqui, al mateix lloc es va presentar el nou web de la Gran Penya Barcelonista de Tarragona i Província.   

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut