FC Twente – FC Barcelona Femení: Golejada i cap a quarts! (0-4)

Victòria contundent del conjunt blaugrana a Holanda amb gols de Torrejón, Andressa Alves, Bárbara Latorre i Ange Koko per passar als quarts de la Champions

El FC Barcelona Femení estarà en el proper sorteig dels quarts de final de UEFA Women's Champions League per segon any consecutiu després de vèncer amb contundència (0-4) al Twente gràcies als gols de Marta Torrejón, Andressa Alves, Bárbara Latorre i Ange Koko.

Les jugadores de Xavi Llorens visitaven el Twente Stadion justament un any després de la victòria aconseguida la passada temporada en l’anada del vuitens de final de la Champions. Una victòria que va suposar el primer pas de cara a ser als quarts, èxit que es va certificar al Miniestadi. Aquest cop, el Barça va fer els deures a l’anada a Barcelona i ho ha rematat amb una gran victòria a terres holandeses.

El partit ha començat amb el Twente molt endollat i intentant tenir el control del partit, conscients de la necessitat de marcar un gol per tractar d’igualar la eliminatòria. Les jugadores culers, però, s’han mostrat molt segures en defensa i gairebé no han permès ocasions clares a les holandeses. A més, la guardameta Sandra Paños ha estat totalment intractable sota pals.

Gol per encarrilar l’eliminatòria

Superada la intensa pressió local dels primer minuts del partit, les jugadores de Xavi Llorens han començat a dominar la possessió de la pilota, i la primera ocasió clara per les culés ha acabat arribant als 17 minuts de joc. Olga Garcia, amb un fort llançament d’esquerra des de el balcó de l’àrea, ha estat a punt d’inaugurar el marcador, però Lorsheyd ha refusat a córner. Un córner que acabaria sent decisiu. Llançament de cantonada botat per la pròpia Olga cap al segon pal on hi ha aparegut Ruth, que l’ha posat a l’àrea petita on Marta Torrejón, amb el cap, ha afusellat la porteria holandesa (0-1, min. 18). Un gol que ha deixat gelat el Twente Stadion i també a les jugadores locals.

El transcurs del matx ha seguit amb el Barça fent-se cada cop més amb la possessió, i les ocasions han continuat arribant. Un altre cop Olga, una de les més actives de la primera part, ha estat a punt de plantar-se davant la porteria de Lorsheyd, però l’últim control ha permès a la defensa refusar l’acció. Tot i així, el Twente no ha perdut la cara al partit i ha seguit intentant-ho, però les de Xavi Llorens no han donat opció.

La sentència, abans del descans

I és que el Barça ha liquidat l’eliminatòria poc abans del descans. Després d’un bon control d’Alexia dins l’àrea, la de Mollet ha deixat de cara per Andressa Alves i la brasilera, després de desfer-se de la seva marcadora, ha anotat el 0-2 amb un xut creuat amb l’esquerra (min. 38). Amb aquest força favorable marcador el partit ha arribat al descans, amb les culers amb peu i mig a quarts.

El segon temps ha començat amb el Barça seguint la mateixa tònica: contundents i efectives en atac, i molt segures i fortes en defensa. I a punt ha estat d’arribar el tercer en dues clares ocasions. Primer Olga, amb un bon llançament des de fora de l’àrea als tres minuts de joc que la portera local a enviat a córner, i tot seguit una gran acció d’Alexia Putellas per banda dreta al minut 51, que a punt ha estat d’arribar a la passada de la mort Olga. Minuts de clar domini culer, creant ocasions i perill a la porteria holandesa.

El matx ha continuat el seu transcurs, amb les locals tenint un parell d’ocasions per intentar ficar-se dins la eliminatòria, però sense fortuna. Primer Ruth García evitant una clara ocasió, i després Sandra Paños refusant un llançament de Jansen, han conservat la porteria a cero per les culers.

Revulsives de luxe i golejada

El Barça, però, amb les entrades de Koko i Latorre, no ha desistit i ha continuat buscant el tercer. Sobre tot, miitjançant la velocitat de d’Ange Koko per banda dreta, que ha estat imparable. Primer, una gran acció de l’extrem de Costa d’Ivori, ha estat a punt de transformar Jennifer Hermoso, però Lorsheyd ha salvat a les seves. Però cinc minuts després, amb una altra gran jugada de Koko per la dreta, ha acabat arribant el tercer. Una gran centrada al segon pal amb la que Bárbara Latorre, de cap i a plaer, ha situat el 0-3 al marcador (minut 78).

Però Ange Koko no tenia suficient. La veloç davantera, aquest cop per l’esquerra, ha deixat enrere la defensa holandesa i amb un xut ras amb la dreta, ha anotat el 0-4 definitiu (minut 86). Finalment, victòria de prestigi a Europa amb una golejada més que contundent.

Amb aquest resultat, el conjunt de Xavi Llorens accedeix per segon any consecutiu (i per tercer cop en els últims quatre anys) als quarts de final de la UEFA Women's Champions League amb un guió semblant al de la passada temporada: vencent i eliminant al Twente als vuitens. Aquest cop, però, amb molta més contundència i gols. El Barça, estarà al sorteig dels quarts de final del proper 25 de novembre.