Intensa activitat institucional a Nova York

Intensa activitat institucional a Nova York

Després de la presentació dels FCB Photo Awards, es va organitzar una trobada a la nova seu a Manhattan i es va signar un conveni amb la Fundació Farragut per estrènyer els llaços entre Catalunya i els Estats Units

Després d’un dia ple d’activitats a la ciutat de Nova York, Carles Vilarrubí, vicepresident responsable de l’Àrea de Relacions Internacionals i Institucionals del FC Barcelona, va oferir una recepció a convidats de la comunitat catalana resident a Nova York a les oficines del Club de la ciutat dels gratacels. El directiu blaugrana va explicar com havia anat la presentació dels FCB Photo Awards del dia anterior i va destacar en el discurs el paper del Barça com a eix vertebrador dels nouvinguts a Catalunya.

Entre els assistents a l’acte hi havia, entre d’altres, el delegat de la Generalitat de Catalunya, Andrew Davies; la codirectora de la Fundació Farragut, Mary Ann Newman; la directora de l’Institut Ramon Lllull a Nova York, Jadranka Vrsalovic; el prestigiós cirurgià Valentí Fuster; representants del món acadèmic de Nova York com Lance Brown i Sophie Gonide; urbanistes de la City University of NY i de la NYU respectivament, i Andrew Lee, historiador de la NY University, a més de representants empresarials afincats a Nova York.

Visita al Brooklyn Museum

Carles Vilarrubí havia encapçalat prèviament una expedició al Brooklyn Museum per gaudir d’una visita privada a l’exposició Who shot in Sports?, en què Gail Buckland és la comissària d’aquesta. El vicepresident de Relacions Internacionals i Institucionals va estat acompanyat dels membres del jurat dels FCB Photo Awards i van gaudir d’una selecció de les millors fotografies esportives de tots els temps. A més, Buckland els va explicar el perquè de cadascuna de les fotografies i una petita història de les diferents instantànies mostrades a l’exposició.

Conveni amb la Fundació Farragut

Abans de la recepció institucional a les oficines del FC Barcelona a Nova York, Vilarrubí va signar un acord de col·laboració amb la Fundació Farragut i la seva codirectora, Mary Ann Newman. La Fundació Farragut és una iniciativa per estrènyer els llaços entre Catalunya i els Estats Units, i per donar suport a la creació i a la innovació en les arts, la cultura, les humanitats i les ciències.

Declaracions del vicepresident responsable de l’Àrea de Relacions Internacionals i Institucionals, Carles Vilarrubí:

“L’esport pot fer molt per la integració a la societat actual. Si hi ha un element vertebrador del que és avui la societat catalana i que ha ajudat els nouvinguts al nostre país és el Barça. Una de les primeres coses que fa un estranger d’una cultura radicalment diferent a la nostra per sentir-se de la comunitat és posar-se la samarreta del Barça o ser del Barça”.

“Som aquí arran de la cultura. Nosaltres vam engegar una iniciativa que és Barça Cultura. El FC Barcelona és el millor ambaixador de Barcelona i de Catalunya al món”.

Declaracions del delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya, Andrew Davies:

“El FC Barcelona és més que un club, però també és un agent de la diplomàcia pública que té Catalunya. El Barça porta el nom de Catalunya arreu del món i té una capacitat d’atracció difícilment igualable. Són moltes les persones que hem conegut al nostre país a través de la seva afició al Barça, un fet que facilita la nostra tasca d’explicar-nos al món”.

“Avui en dia la relació entre el Barça i els Estats Units continua creixent especialment des de l’apertura de l’oficina a Nova York, i en nom dels gairebé 15.000 catalans residents als Estats Units us felicitem i us donem les gràcies per comptar amb nosaltres”.

Declaracions de la codirectora de la Fundació Farragut, Mary Ann Newman:

“És un gran privilegi ser aquí i col·laborar amb el FC Barcelona. L’art és el fet de passar-s’ho bé jugant i després vénen les regles a l’esport i a l’art, però el principi és jugar i podem començar a partir d’aquí. Un dels objectius de la Fundació Farragut és ensenyar l’herència dels catalans als Estats Units i n’hi ha molts exemples, i el Barça en forma part. Estem encantats de poder treballar amb el FC Barcelona i ensenyar l’herència catalana als Estats Units”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut