FC Barcelona Lassa – Palma Futsal: Triomf contundent per mantenir-se a dalt (5-1)

Els blaugranes, que han estat molt superiors, han realitzat un partit pràcticament perfecte i s’han endut una prestigiosa victòria davant d’un rival directe

El FC Barcelona Lassa ha vençut amb contundència al sempre complicat Palma (5-1) i manté la segona posició tot just abans de visitar la pista del líder la propera setmana. Els blaugranes han estat molt superiors durant tot el partit i han superat als balears gràcies als gols d’Adolfo (2), Quintela, Rómulo i Maico en pròpia porteria.

El partit ha començat amb molta igualtat i amb tots dos equips intentant fer-se amb el control del joc. Els primers compassos han destacat per la pressió força alta i intensa de tots dos equips, però sense cedir ocasions de gol. I és que no ha estat fins al minut 6 que ha arribat la primera arribada clara. Els blaugrana han estat a punt d’avançar-se després d’una bona recuperació de Rómulo, que ha cedit per Aicardo i el xut del gadità l’ha refusat molt bé Nico Sarmiento a córner.

Primeres ocasions sense fortuna

Aquesta ocasió ha despertat als d’Andreu Plaza, que poc a poc han anat dominant el control del joc i les ocasions. Ferrao ha estat un dels més actius, i al minut 8 ha estavellat una pilota al pal dret de la porteria visitant. Un minut després ho ha intentat Rómulo amb una bona canonada des de lluny, però el llançament ha marxat un pèl alt. També ha provat fortuna Adolfo, a la mitja volta amb l’esquerra, però el porter visitant ha continuat salvant als seus. El control culer era absolut però el gol es resistia, i Aicardo, amb un gran llançament de falta, ha estavellat amb força la pilota al pal al minut 11.

El Palma s’ha vist obligat a haver d’aturar el bon joc blaugrana a base de faltes, i a falta d’encara vuit minuts pel final del primer temps, han arribat la sisena infracció. Rómulo, però, no ha pogut superar a Sarmiento des de els 10 metres.

Finalment, a falta de sis minuts pel final del primer temps, ha arribat el merescut gol culer. Córner botat per Marc Tolrà que rebota en el jugador visitant Maico i la pilota acaba al fons de la xarxa per situar l’ 1-0. Els blaugranes han seguit dominant en busca del segon, però a tres minuts pel descans, Paradynski ha tingut la primera ocasió clara pel Palma, que ha obligat a Paco Sedano a fer una gran intervenció per salvar l’empat. El partit ha arribat al descans amb el lleuger avantatge local al marcador, però amb un Barça que ha estat molt superior i només ha faltat l'encert de cara a porta per haver marxat amb una renta més amplia.

A la represa, la sentència

El segon temps ha començat de la millor manera possible pels blaugrana. Si a la primera part s’han necessitat infinitats d’ocasions per obrir la llauna, en aquest segon període ha estat tot el contrari: primera arribada i gol d’Adolfo, caçant un rebot dins l’àrea després d’un llançament d’Aicardo per situar el 2-0 (min. 21). Només dos minuts després, ha arribat el tercer gol local, aquest cop obra de Diego Quintela, amb una gran definició davant Sarmiento.

Tot i el clar domina blaugrana, el Palma s’ha ficat dins del partit amb un bon gol de Chicho, rematant de volea una bona passada a l’espai (min. 26) i situant al 3-1. El Barça, però, ha seguit dominant, i Joselito a punt ha estat d’anotar el quart amb l’esquerra. I ha estat el mateix Joselito qui ha assistit per Adolfo, que no ha fallat en el mà a mà davant Sarmiento per col·locar el 4-1 i tornar a distanciar als blaugrana (min 29).

A partir d’aquí, el Palma ho ha provat amb Vadillo de porter jugador, però els homes d’Andreu Plaza s’han mostrat molt sòlids al darrere. Amb els visitants arriscant força sense porter, el Barça ha estat a punt de marcar el cinquè, però sense fortuna en la definició. Tot i així, el Palma ha tingut l’opció de retallar distàncies amb un doble penal llançat per Joselito, però Paco Sedano s’ha lluït amb una gran aturada. A falta de vuit segons pel final, Rómulo, aprofitant la porteria buida rival, ha marcat des del seu propi camp el definitiu 5-1.

Finalment victòria blaugrana davant un rival directe, amb qui estava empatat a punts abans de començar la jornada. El FC Barcelona Lassa es manté segon a la classificació i visitarà el proper dia 17 de desembre (13.15 hores) al líder de la categoria, l’Inter Movistar, el qual es troba només dos punts per sobre dels blaugrana.