FC Barcelona Lassa - EA7 Emporio Armani: Una victòria contundent abans del Nadal (89-75)

Els de Bartzokas aconsegueixen un triomf molt important al Palau, amb 19 punts de Tomic i un total de 30 assistències, rècord blaugrana a l’Eurolliga

Important i clara victòria del FC Barcelona Lassa a l’Eurolliga. 48 hores després de la derrota contra el Baskonia, els de Georgios Bartzokas s’han refet amb contundència de la desfeta a Vitòria i han passat per sobre de l’EA7 Emporio Armani de Milà (89-75), que en cap moment ha posat contra les cordes els blaugrana. En el retorn al Palau, després de tres jornades seguides jugades a domicili, el croat Ante Tomic, amb 19 punts i 32 valoració, ha estat els màxim anotador blaugrana i un del principal artífexs perquè els catalans sumin el seu sisè triomf. A més, ha estat en un duel en què el Barça ha arribat a les 30 assistències, rècord blaugrana a l’Eurolliga.

Conscients de la dificultat del duel, amb un rival que arribava amb l’objectiu de trencar la dinàmica de sis derrotes consecutives, el triomf s’ha començat a gestar des del primer segon. I és que han començat bé les coses per al Barça Lassa que, amb bons percentatges d’encert i una bona circulació de la pilota, ha pogut aconseguir una renda força àmplia ràpidament. El marcador al descans ha reflectit un 49-35 (min 20) que ha permès jugar els de Bartzokas amb més tranquil·litat durant la segona part, però certament els primers 10 minuts del matx han posat les bases del triomf (32-19, min 10).

Liderats per un Ante Tomic endollat des de la pintura -15 punts en 20 minuts-, a banda del joc combinatiu de Rice –set assistències- i els triples de Koponen -4/4 -, el Barça Lassa ha arribat a guanyar de 16 punts (47-30, min 18) abans del pas per vestidors, amb una bona imatge coral de d’equip, que ha fet bé la feina.

S’amplien les distàncies

Controlant el tempo, els de Bartzokas han pogut ampliar distàncies en una arrencada potent, en què el Barça ha arribat als 20 de diferència després d’una cistella de Tomic (59-39, min 25). A més, un parcial de 9-4 al final del tercer període, amb un nou triple de Koponen (70-49, min 29) ha acabat de sentenciar el duel.

Perquè, tot i que l’Olimpia Milano ha reduït diferències (76-57, min 34), la renda ja era insalvable per als italians. Encara més quan el Barça, motivat per assolir un triomf el més ampli possible, ha tornar a pujar el ritme (82-61, min 36). Finalment, el 89-75 de l’electrònic del Palau ha reflectit un triomf merescut per a un Barça que podrà celebrar el Nadal després d’una victòria que satisfà, abans dels dos darrers partits que queden per tancar la primera volta d’aquesta fase regular de l’Eurolliga.