Al-Ahli- FC Barcelona: Golejada festiva a Qatar (3-5)

Suárez, Messi, Neymar Jr, Alcácer i Rafinha han estat els autors dels cinc gols del Barça en l’amistós celebrat a Doha

El FC Barcelona ha guanyat l’amistós celebrat a Qatar davant l’Al-Ahli per 3-5. Suárez, Messi, Neymar Jr, Alcácer i Rafinha han estat els golejadors d’un partit que Luis Enrique ha fet participar a 22 jugadors, excepte Ter Stegen.

Presentava el Barça un onze inicial potent per afrontar el partit davant l’Al-Ahli. L’expectació per veure el Barça a Qatar era màxima i per tant, el trident ha sortit d’inici. Abans de començar el partit s’ha viscut la imatge emotiva de la jornada quan Murtaza Ahmadi, el nen afganès que va ser fotografiat vestint una samarreta de plàstic amb el ‘10’ de l’Argentina, no s’ha separat ni un moment de Messi des del túnels de vestidors fins a l’inici del partit. Després de tots els prolegòmens el Barça ha sortit a l’estadi Al-Gharafa amb ganes d’exhibir-se. El trident ha començat a connectar ràpidament i en menys de 15 minuts ja havien fet tres gols. Un cadascun. Primer, Suárez amb una rematada des de l’àrea petita, després Messi ha executat amb un xut sec una bona jugada col·lectiva i Neymar Jr ha finalitzat amb un bon xut col·locat al pal llarg del porter, una assistència de Rafinha. Eren els tres primers gols del Barça a Qatar en la seva història i el públic gaudia del joc blaugrana.

Passada la mitja hora de joc, Luis Enrique ha introduït quatre canvis a l’equip donant entrada a Arda, Denis, Alcácer i Umtiti. Descansaria el trident i Piqué. El Barça ha seguit amb el control absolut del joc i arribant amb claredat sobre l’àrea defensada per Yasser Al Mosaleim. El conjunt d’Aràbia Saudita ha intentat arribar a l’àrea de Cillessen i ho ha aconseguit en un parell d’ocasions, però el porter holandès, atent, ho ha evitat amb dues bones aturades.

Estrena d’Alcácer i golàs de Rafinha

El pas pels vestidors ha servit per fer més canvis a l’equip. Sergi Roberto i Masip han estat els dos homes que han substituït André Gomes i Cillessen. La segona meitat ha començat amb un penal matiner a favor de l’Al-Ahli que ha transformat a l’estil ‘Panenka’ Omar Abdulrahman. Era l’1-3, però el Barça ha replicat ràpidament amb dos gols més. Un d’ells de Paco Alcácer que s’ha estrenat com a golejador amb la samarreta del Barça amb una bona rematada de cap. I dos minuts més tard, Rafinha ha fet el golàs del partit després de superar fins a cinc rivals, ple de detalls tècnics i ha acabat superant al porter amb un bon regat. L’Al-Ahli, però, ha respòs amb dos gols més, obra d’Assiri que ha fet un doblet (5-3).

Luis Enrique ha fet els últims canvis i ha fet entrar Iniesta, Sergio, Jordi Alba i els jugadors del filial Aleñá i Borja López. L’únic que no ha disputat ni un minut del partit ha estat Ter Stegen. El partit s’ha trencat a nivell de control i s’ha electricitat el duel amb arribades a tots dues àrees. El públic local celebrava qualsevol detall tècnic o arribada amb perill del seu equip. A falta de 10 minuts del partit, el Barça patiria un contratemps després que Aleñá s’hagi retirat del terreny de joc per problemes físics i ha hagut d’afrontar el tram final amb 10 homes. Després del partit, s'ha sabut que Aleñá té un trencament muscular al quadríceps de la cama esquerra i demà se li realitzaran més proves per saber l'abast exacte de la lesió. El partit ja no tindria més història i els blaugranes s’emportarien l’amistós del Qatar amb una golejada festiva. Ara el Barça ja se centra en l'important partit d'aquest diumenge davant l'Espanyol al Camp Nou.