FC Barcelona Lassa – València Basket: Confirmen la millora amb espectacle (94-82)

Els culers, liderats per un Rice estel·lar a la segona part, sumen el segon triomf consecutiu al Palau Blaugrana i ja són segons a la Lliga Endesa amb un balanç de 10-3

Després de la victòria a l’Eurolliga contra l’Olimpia Milano, el Barça Lassa de bàsquet ha tornat a fer un gran partit al Palau Blaugrana, aquesta vegada a la Lliga Endesa. Ho ha fet davant d’un bon rival, el València Basket, i amb una bona dosi d’espectacle. Rice, amb 25 punts i quatre triples seguits a la segona part, i Doellman, amb 18 punts, han liderat la victòria blaugrana. A més, un gran Navarro –11 punts- s’ha situat com el quart màxim anotador de la història de la Lliga (8.046 punts). Ara els de Bartzokas superen els valencians a la classificació i ja són segons amb 10 triomfs.

El partit es presentava d’allò més atractiu i, al mateix temps, exigent. Al davant hi havia un altre candidat a ocupar el liderat. El València Basket ha plantat cara des del salt inicial, i la igualtat s’ha mantingut durant tot el primer període. L’encert a les dues cistelles era màxim, sobretot des de l’exterior. Mentre Diot i Sato feien els punts visitants, el Barça Lassa se’ls repartia. La igualtat sobre el parquet es traslladava al marcador (11-12, minut 6), però a poc a poc els culers han anat destacant-se i han acabat el quart amb cinc punts de marge (25-20) després d’un parcial de 10-0.

Agafen les regnes i no les deixen anar

Gràcies a la millora en el rebot defensiu, el Barça Lassa s’ha anat fent amb les regnes del partit. El rendiment a la pintura ha pres el relleu a l’encert exterior, i tant Dorsey com Tomic s’han mostrat superiors als pivots valencians (31-22). L’aparició de Will Thomas ha apropat el conjunt de Pedro Martínez (31-27), però el joc coral del Barça ha fet créixer l’avantatge fins superar la barrera dels 10 punts al descans (44-30). La bona defensa al segon període –només 10 punts visitants- ha marcat diferències per encarar la segona part amb confiança.

Show Rice

El conjunt de Bartzokas ha pogut mantenir les distàncies en els primers compassos del tercer període, però en el tram final el València Basket ha amenaçat l’avantatge culer (59-56). Ha estat aleshores quan ha aparegut un Tyrese Rice gegantí. Amb tres triples consecutius –a més d’un altre de Doellman-, el base blaugrana ha posat el Palau potes enlaire i ha tornat la màxima confiança per tancar el quart (71-58). A més, en arrencar el període final Rice ha confirmat l’estat de gràcia amb un altre triple que ha segellat una actuació estel·lar (25 punts i 29 de valoració).

El Barça Lassa ha posat la directa cap a la victòria gràcies als punts de Navarro –ha acabat amb onze- i Doellman. El Palau ha celebrat una nova victòria després de l’últim triomf a Europa, i el proper divendres buscarà repetir contra el Darussafaka (21 hores, Esport3).