Acord estratègic de l’FCB Univsersitas amb la Universitat de Pequín

Acord estratègic de l’FCB Univsersitas amb la Universitat de Pequín

El Dr. Jordi Monés signarà l’aliança entre les dues institucions per crear un centre de coneixement i innovació de l’esport i desenvolupar conjuntament activitats universitàries i models de gestió esportiva

El FC Barcelona, a través de la plataforma FCB Universitas, ha signat un important acord estratègic de col·laboració amb la Peking University Guanghua School of Management per al desenvolupament de la indústria dels esports i del futbol tant a la Xina com en l’àmbit global. El Dr. Jordi Monés, comissionat d’FCB Universitas, Sports Innovation Hub, rubricarà aquesta aliança en el marc del fòrum anual sobre la globalització que organitza la Guanghua School of Management, l’escola de negocis de la Universitat de Pequín, que se celebrarà aquest dissabte a la capital xinesa.

Aquest acord preveu la creació conjunta entre el FC Barcelona i la Peking University Guanghua School of Management d’un Centre de Coneixement i innovació de la Indústria de l’Esport (el PKU-GSM FC Barcelona Sports Management Center) i també permetrà desenvolupar activitats universitàries conjuntes i desenvolupar models de gestió esportiva. Segons aquest acord, entre altres activitats, alumnes xinesos d’aquesta escola de negocis de l’esport viatjaran a Barcelona per impartir cursos de gestió esportiva a partir del primer semestre del 2017.

A través d’aquesta aliança, l’FCB Universitas, la plataforma per la recerca, investigació, formació i innovació del FC Barcelona, tindrà una gran oportunitat per desenvolupar la seva tasca d’adquisició, generació i transmissió de coneixement. A més, permetrà impulsar el desenvolupament de la marca Barça en aquest territori estratègic per al Club.

Líders en desenvolupament cultural i econòmic

La Universitat de Pequín, creada el 1898 (un any abans de la fundació del FC Barcelona), és la més antiga i prestigiosa de la Xina i està internacionalment reconeguda com un líder en l’educació superior i en el procés de modernització del país asiàtic. La institució contribueix en el compromís i el desenvolupament de la societat xinesa, basada en la riquesa del seu llegat cultural, i en el desenvolupament econòmic des del 1985 amb la fundació de la Guanghua School Management.

L’aposta clau pel futbol a la Xina

La Xina està realitzant una transició econòmica, que estava basada principalment en la inversió i les exportacions, cap a un nou model més enfocat en els serveis i el consum. Davant d’aquesta situació, el país presenta la necessitat de desenvolupar les capacitats i el talent en la gestió en la indústria dels esports per aconseguir convertir-se en un factor clau d’aquesta nova economia. La recent aprovació per part del govern xinès dels plans de reforma de la indústria dels esports i el futbol és un clar indicador del compromís dels líders del país i la seva aposta per aquest sector. Cal recordar que el govern xinès va implementar el futbol com una assignatura obligatòria en totes les escoles del país, que forma 200 milions de nens a Primària i Secundària.

Davant aquesta conjuntura, la creació del Sports Management Center (SMC) per part de l’FCB Universitas i la Peking University Guanghua School of Manage mentre presenta una excel·lent oportunitat per desenvolupar una indústria esportiva creixent que en el futur serà un pilar de la nova economia xinesa.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut