Partits de taula i estovalles

Partits de taula i estovalles

El xef Jordi Jacas comparteix les seves recomanacions gastronòmiques per les properes jornades

El xef de la Llotja presidencial del FC Barcelona, Jordi Jacas, comparteix un seguit de plats, restaurants i productes idonis per als milers de barcelonistes que viatgen acompanyant a l’equip i que intenten complementar la seva experiència amb la millor gastronomia.

Jordi Jacas és propietari i director del restaurant El Molí de l'Escala. Es va fer càrrec de l'establiment en 1999 amb només 22 anys i no ha perdut, al contrari, aquest esperit de xef jove i entusiasta amb el que ha conquistat un enorme prestigi en el món de la gastronomia. Nascut a l'Escala (1977) és un barcelonista infatigable i penyista de la Penya Gastronòmica Barça.

Aquestes son les recomanacions del xef per les properes jornades:

GENER

Jornada 20: Betis – 29 de gener de 2017

Sevilla té un gust especial al gener i febrer. Més enllà del peixet fregit i el pernil aquests mesos alguns bars i restaurants tenen en carta tresors marins tan deliciosos com efímers. Eriçons de mar, ostres i sobretot ‘ortiguillas’ de mar. El Bar Eslava de Sevilla és la meva favorita per menjar-les. Les porten diàriament de Sanlúcar de Barrameda, les netegen amb aigua i vinagre, les fregeixen amb un suau arrebossat de farina per transformar aquest 'marisc de pobre' en un exquisit menjar.

FEBRER

Jornada 21: Athletic Club – 4 de febrer de 2017

Els germans s'estimen, es barallen i es perdonen. Només des del costat fraternal català-basc es pot entendre que després del viscut en la dècada dels 80 l'Athletic Club ens caigui bé. En la restauració passa una cosa semblant. Bona mostra d'això és el restaurant Bilbao Berria (Pl. Catedral) fundat per un basc i un català fa ja 17 anys. Un clàssic ideal per l'avant matx amb excel•lents pinxos, carns... i sidra, que al febrer és quan està més rica 'txotx!

Jornada 22: Alabès – 11 de febrer de 2017

Fa cosa de 10 anys l'Alabès va estar a punt de desaparèixer. Fa un any li va passar el mateix a Ikea, el restaurant de Vitòria-Gasteiz, no la multinacional sueca. Es va salvar d'un concurs de creditors i per sort segueix amb la seva cuina basada en el producte d'alta qualitat. Ikea és una casa de visita obligada per qualitat i solidaritat. No deixin de provar les 'Kokotxes de lluç arrebossades' ni el 'Pop amb poma i pebre vermell', tresors de l'atlàntic.

Jornada 23: Leganés – 19 de febrer de 2017

Em perden els plats de cullera i entre els meus preferits hi ha els ‘Callos a la madrileña’. En mesos freds com gener i febrer el punt picant d'aquests trossos de l'estómac de vaca vigoritza al més feble. Els millors ‘Callos a la madrileña’ del món es serveixen Barcelona, al Restaurant La Llave (Consell de Cent, 388). Així com ho senten, no tinguin cap dubte. Convidin a un amic madrileny a aquesta casa regentada per Álvaro i Manuela; veurà la llum.

Jornada 24: Atlètic de Madrid – 26 de febrer de 2017

Visitar el Calderón és com portar una creu a sobre. És dur i s'ha d'anar ben abrigat, servit i menjat. Però tot té el seu costat positiu. Els freds febrers madrilenys conviden a entrar en calor i poques coses compleixen aquest objectiu com un bon cuit. Merescudíssima fama té el de la 'Cruz Blanca'. Sens dubte, una de les millors olles que he menjat.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut