Els millors gols dels últims Barça-Athletic en Copa

Els millors gols dels últims Barça-Athletic en Copa

Els enfrontaments amb el conjunt basc s’han incrementat en els darrers anys amb un balanç favorable als blaugrana

En les ultimes vuit temporades el FC Barcelona i l’Athletic Club s’han trobat en cinc ocasions en la Copa del Rei. Ambdós conjunts són els màxims dominadors d’un trofeu que han alçat 51 vegades –els blaugrana lideren el palmarès amb 28 títols, seguits dels bascos amb 23-. Barça i Athletic han disputat tres finals en els darrers anys (2009, 2012 i 2015) i dues eliminatòries a doble partit: els vuitens de final de la temporada 2010-11 i els quarts de final del curs passat. Els registres són clarament favorables al conjunt culer que s’ha imposat en els cinc enfrontaments.

El primer d’aquests duels en què els dos equips es van veure les cares va ser a Mestalla el 13 de maig del 2009. Aquella va ser la primera final –i el primer títol- de Josep Guardiola com a entrenador del primer equip. Dues temporades més tard, després d’un 0-0 en el partit d’anada disputat a l’Estadi, un gol d’Abidal –el primer com a blaugrana-, classificava el Barça. La final del curs següent va tenir els mateixos protagonistes i el mateix desenllaç en l’últim partit de Guardiola com a tècnic culer: dos gols de Pedro i un de Messi van situar un contundent 3-0 al marcador del Vicente Calderón.

Leo Messi va marcar la final disputada al Camp Nou al 2015 –ja amb Luis Enrique a la banqueta- amb un gol antològic que va donar la volta al món. L’últim duel entre Barça i Athletic va ser durant els quarts de final de la temporada passada. Després de la victòria blaugrana a San Mamés en el partit d’anada (1-2), el Barça es va tornar a imposar als bascos al Camp Nou (3-1) i acabaria guanyant el trofeu –per segon any consecutiu- davant el Sevilla (2-0).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut