Els deu moments del FC Barcelona contra el Betis al Villamarín

Els deu moments del FC Barcelona contra el Betis al Villamarín

La ‘Quinta del Mini’, Luis Enrique, Iniesta i Leo Messi protagonitzen, entre d’altres, els desplaçaments històrics al Benito Villamarín més recordats per l’afició culer
  • Invictes al Benito Villamarín des del 2009. El FC Barcelona acumula dos empats i tres victòries en les darreres cinc visites a camp del Betis. Dos empats a 2 de manera consecutiva (els cursos 08/09 i 11/12) van ser el preludi de les tres victòries: 1-2 (12/13), 1-4 (13/14) i 0-2 (15/16).
  • Els registres històrics també són favorables als blaugranes. El primer duel data de la temporada 32/33 i, en total, el Barça ha disputat 50 partits –a la Lliga- al Benito Villamarín. El balanç és favorable als blaugranes amb 21 victòries, 13 empats i 16 derrotes -82 gols a favor i 62 en contra-.
  • La gran nit de la ‘Quinta del Mini’. El 7 d’octubre del 1995 una de les generacions més prometedores del futbol base blaugrana va entusiasmar l’afició culer amb una gesta que encara avui es recorda. Iván De la Peña, Roger García, Toni Velamazán, Albert Celades i Juan Carlos Moreno van liderar l’exhibició del FC Barcelona de Johan Cruyff, que va comptar amb 11 jugadors del planter per a aquell partit. Excepte Juan Carlos Moreno, tots van contribuir amb un gol a una victòria blaugrana que quedarà per sempre en el record (1-5).
  • Luis Enrique, protagonista d’un hat-trick fa poc més de 20 anys. El Barça de Bobby Robson visitava el Villamarín el 19 de gener del 1997. Els blaugranes perdien per 2-0 a la mitja hora de joc, però un gol de l’asturià abans del descans va ser clau per a la reacció. A la segona meitat, Luis Enrique va afegir dos gols més al seu compte personal per completar el seu primer hat-trick amb la samarreta del FC Barcelona.
  • L’exhibició del Barça de Rijkaard a la Supercopa d’Espanya del 2005. El Betis, recent vencedor de la Copa del Rei, no va poder fer res per aturar un equip imparable –aquell Barça acabaria guanyant la Lliga i la Lliga de Campions. El 0-3 de l’anada –gràcies als gols de Giuly, Eto’o i Ronaldinho– sentenciava el primer dels tres títols d’una temporada màgica.
  • L’adéu de Guardiola com a tècnic a la Lliga. Després de contribuir decisivament a una de les millors etapes de la història del Club, Josep Guardiola va decidir posar punt final a la seva trajectòria com a entrenador del primer equip després d’haver aconseguit 14 títols en 4 temporades. El seu comiat a la Lliga es va produir precisament en la darrera jornada del campionat 11/12 al Benito Villamarín, on els blaugranes van empatar a dos gràcies als gols de Busquets i Keita.
  • Leo Messi aconsegueix una nova gesta. El ‘10’ blaugrana es va convertir en el màxim golejador en un any natural després de marcar dos gols en el Betis-Barça del curs 12/13. El davanter argentí va aconseguir 86 gols –amb què va superar el rècord de 40 anys abans de Müller, davanter del Bayern de Munic– i va afegir un registre més al seu ampli palmarès. Messi va sumar 74 gols amb la samarreta blaugrana i 12 amb la de la selecció argentina. 
  • Lucho, invicte en les seves visites al Villamarín com a entrenador. Tres cops ha visitat Luis Enrique el camp del Betis, amb un registre de dues victòries i un empat. Com a tècnic del Barça B –on jugaven Masip i Sergi Roberto–, hi va empatar a dos el curs 10/11. Ja a les files del Celta –juntament amb Rafinha–, hi va guanyar per 1-2 la temporada 13/14, i en va sortir amb els tres punts el curs passat en la seva única visita com a tècnic del FC Barcelona (0-2).
  • Deu visites consecutives d’Iniesta al Villamarín. Des que es va jugar el partit de la temporada 03/04, el migcampista blaugrana és l’únic supervivent dels darrers deu Betis-Barça –a la Lliga– disputats al Benito Villamarín. El balanç d’Iniesta és de quatre victòries, quatre empats i tan sols dues derrotes.    
  • Cesc va aconseguir el gol blaugrana 5.500 a la Lliga. Durant el curs 13/14, un dels dos gols que aquella nit va fer Cesc en la visita blaugrana a Sevilla va significar el gol 5.500 dels culers a la Lliga. El partit, arrodonit per Neymar i Pedro, va acabar amb victòria blaugrana per 1-4, i Cesc s’unia a la llista d’efemèrides golejadores a la Lliga –juntament amb Amor, Bakero, Kluivert i Messi, entre d’altres.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut