FC Barcelona Lassa - Baskonia: Derrota davant un equip molt endollat (79-93)

Els bascos, molt efectius durant tot el partit, s’han endut el triomf del Palau en la 20a jornada de l’Eurolliga

El FC Barcelona Lassa ha perdut davant el Baskonia en un partit en què el conjunt basc ha estat molt endollat de cara a cistella (79-93). Els blaugranes s’han vist superats per un equip que ha estat molt encertat en la majoria de les facetes del joc, mentre que els de Bartzokas no han acabat d’estar fins en defensa.

El partit ha començat amb un gran triple de Justin Doellman, però un parcial de 0-11 per als visitants ha obert la primera escletxa del partit, i s'han situat vuit punts per sobre. Una ratxa basca que ha estat trencada precisament per un altre triple de Doellman, que ha estat el millor sobre la pista als primers deu minuts, ja que ha aconseguit deu punts. A poc a poc els culers han començat a retallar distàncies, i han acabat marxant al final del primer quart amb un 20-21 al marcador.

A l’inici del segon quart els barcelonistes s’han aconseguit avançar al marcador gràcies a un gran triple de Koponen. Eren els millors moments dels blaugranes, que dominaven tant el joc com el resultat, amb un Faverani molt actiu sota cistella i el Baskonia carregant-se de faltes.

Recital de Vezenkov

L’estira-i-arronsa ha continuat present, sense cap dels dos equips desempallegant-se de l’altre al marcador, amb cistelles a totes dues bandes i amb tots dos conjunts avançant-se momentàniament a l'electrònic. Quan semblava que els visitants s’escapaven amb un +6, ha aparegut Vezenkov, que, a base triples i rebots, ha tornat el Barça dins del partit. El búlgar ha anotat un total de 12 punts i 3 rebots, ha estat el clar protagonista del segon quart i ha empatat el matx a 40.

Als últims instants, però, el Barça no ha estat encertat i els visitants ho han aprofitat per distanciar-se amb un parcial de 3-13, amb un triple final de Hanga. Finalment, 43-53 al descans i amb el Barça obligat a remuntar.

Gran efectivitat visitant

El tercer període l’ha inaugurat un bon triple de Budinguer quan el Barça no es trobava còmode sobre el parquet del Palau. La falta d’encert en atac ha estat capgirada amb dues bones cistelles consecutives de Faverani i Rice, però els triples visitants continuaven penalitzant molt els culers.

Els homes d’Alfonso Alonso no han abaixat el ritme i han continuat atacant amb insistència, amb Budinguer fent-ne de les seves i arribant-se a posar 25 punts per sobre al marcador. L'efectivitat dels bascos ha estat impossible d’aturar, i han finalitzat el tercer quart amb un 63-83 al lluminós.

Al darrer quart els blaugranes han intentat treure l’orgull per retallar distàncies, amb el debut de Moussa Diagné, que s’ha estrenat amb una bona esmaixada. El pivot ha estat un dels més actius, i ha aconseguit 8 punts i 5 rebots.

Finalment, derrota dels barcelonistes davant el Baskonia en la 20a jornada de l'Eurolliga. Els de Bartzokas tornaran a enfrontar-se als bascos diumenge, aquest cop en el partit d’ACB corresponent a la 19a jornada.