FC Barcelona – Reial Societat: Nit de gols per confirmar les semis (5-2)

El doblet de Denis Suárez i els gols de Messi –de penal–, Suárez i Arda han segellat la classificació dels blaugranes per a la penúltima ronda de la Copa del Rei

El Barça ha confirmat la seva presència al sorteig de les semifinals de la Copa del Rei –que es farà aquest divendres– amb una nova victòria contra la Reial Societat (5-2). Al Camp Nou, el conjunt de Luis Enrique ha certificat la classificació gràcies a un partit pràctic que ha acabat amb golejada. Els culers han xutat sis vegades entre els tres pals i han marcat cinc gols. Denis ha encarrilat el triomf a la primera part, i Messi de penal, Suárez, Arda i Denis, de nou, l’han rematat a la segona.

El gol de Messi a Anoeta donava avantatge a un Barça que havia de rematar la feina al Camp Nou. I ho ha enllestit ben aviat amb un gol de Denis Suárez. La pressió alta de la Reial Societat ha fet veure un inici de partit sense possessions llargues però ben controlat pel Barça. Sense arribades clares, els blaugranes es dedicaven a mantenir la situació sota control, fins que han trobat un espai i l’han aprofitat. Messi ha connectat amb Luis Suárez, i aquest ha cedit subtilment cap a Denis. El gallec no s’ho ha pensat i ha creuat el xut per apropar encara més la classificació per a semis.

Amb el gol, el Barça ha mantingut la mateixa calma. Cillessen havia d’entrar molt en joc davant la pressió del conjunt basc. L’holandès ha tornat a fer gala del seu joc amb els peus i el Barça no ha patit cap ensurt a la seva porteria. Exceptuant uns minuts en què el partit s’ha endurit, la renda d’un gol ha semblat ser suficient per mantenir l’ordre.

Al descans s’hi ha arribat amb l’1-0, i Aleix Vidal ha substituït Sergi Roberto a la represa per oxigenar la banda dreta. Després d’uns minuts tensos, la sentència ha arribat. I ho ha fet després que Cillessen evités, amb una aturada in extremis davant de Willian José, l’empat. A la jugada següent, Neymar Jr ha rebut un penal clar que Messi s’ha encarregat de transformar. Si l’eliminatòria estava de cara amb l’1-0, el segon gol deixava la classificació a tocar.

Intercanvi per acabar gaudint

El conjunt dirigit per Eusebio Sacristán no ha abaixat els braços tot i el desavantatge, i ha retallat distàncies mitjançant Juanmi, que ha superat Cillessen amb una vaselina. El gol visitant podia donar emoció a la mitja hora final, però el Barça no ho ha permès. Dos minuts després, Messi ha tornat a connectar amb Suárez entre línies perquè l’uruguaià fes el 3-1 que tornava la diferència al marcador.

Amb un quart d’hora per endavant, i amb el joc baix de pulsacions, una nova arribada de la Reial Societat a l’àrea blaugrana ha tornat a significar un gol. Willian José, amb una rematada de cap des del punt de penal, ha fet el 3-2. La segona diana txuri-urdin ha tornat a activar l’emoció, però l’efectivitat blaugrana ha acabat golejant. Sota la batuta d’un Messi brillant –un cop més–, Arda i Denis han situat el definitiu 5-2. El gallec ha confirmat la seva setmana rodona, amb tres gols en quatre dies. Així, el Barça manté la ratxa i serà al sorteig que es farà aquest divendres a Madrid, en què es coneixerà el penúltim escull per aixecar una nova Copa del Rei.