FC Barcelona Lassa-Olympiacos: Derrota en l’últim sospir en un duel trepidant (67-69)

Tot i el bon partit de Koponen, Rice i Tomic, els blaugranes acaben cedint el triomf al conjunt grec a l’últim minut

El Barça Lassa no ha pogut sumar un nou triomf a l’Eurolliga davant l’Olympiacos. El conjunt grec s’ha imposat als blaugranes en l’últim sospir en un duel trepidant i molt igualat. Koponen, Rice i Tomic16, 15 i 12 punts, respectivament– han estat els homes més inspirats del conjunt de Bartzokas. La derrota situa el Barça amb set victòries i deu derrotes quan encara resten 13 jornades.

El primer rival europeu que visitava el Palau en aquest 2017 era un dels poderosos d’Europa. I és que l’Olympiacos arribava a Barcelona situat en la quarta posició i en un moment espectacular de forma després d'haver guanyat els últims sis dels set partits. Així doncs, calia fer un bon inici que intimidés els grecs. I així ha estat. Els de Bartzokas han imprès un ritme elevat tan sols començar, gràcies, en part, a la seva efectivitat des del triple. Tres tirs consecutius de tres de Doellman, Rice i Navarro han estat la carta de presentació que els blaugranes mostrarien al conjunt dirigit per Sfairopoulos (9-7, min 4). Tomic destacava i anotava amb facilitat des de la pintura. El partit s’acceleraria. Sobretot, al final del primer període, amb dos triples consecutius de Koponen i la rèplica grega de la mà de Green per tancar el quart amb avantatge blaugrana (20-17, min 10).

Després de deu minuts d’alt nivell i de ritme trepidant, el partit ha entrat a una faceta més pausada i tots dos equips estaven més erràtics. S’imposaven les defenses. Però Koponen, amb bon criteri, ha exercit de líder en aquest tram del partit i ha estat l’anotador blaugrana. El tir exterior era el gran aliat dels culers, que mantenien un 50% d’encert. També es feia fort el Barça Lassa sota el taulell, sobretot a través de Dorsey, que, insistent i encertat, ha estat clau en el rebot ofensiu i defensiu –set fins llavors– per marxar al descans amb avantatge culer (33-29, min 20).

Forta ha estat la reacció del conjunt grec després del pas pels vestidors per capgirar el marcador i posar-se per davant amb un parcial de 2-8. Papanikolau, Green i Printezis estaven sent els homes més anotadors en aquest període. Els de Bartzokas, però, no s’encongien i aguantaven el cop grec amb tranquil·litat, perquè, tot i la reacció dels grecs, el matx encara estava igualat (37-37, min 24). Els visitants obligarien el Barça a no despistar-se i exigirien jugar al màxim nivell. Anotaven amb rapidesa els de Sfairopoulos de la mà de Printezis, i el Barça ho contrarestava amb jugades ràpides de Rice i Koponen, que continuava inspirat des del triple per sostenir l’anotació culer. Dorsey ha tancat el quart amb una esmaixada espectacular per fer aixecar-se el públic del Palau, que empenyia amb ganes l’equip (54-56, min 30).

S’escapa el triomf a l’últim minut

Un parcial de 6-2 ha fet manar el Barça un altre cop a l’electrònic. Després d’un tercer quart molt exigent, els de Bartzokas han tornat a marcar el ritme del joc. Els dubtes se situaven ara del bàndol dels grecs, que han vist com els blaugranes ampliaven el parcial fins a 10-2 i obrien escletxa als minuts finals. Rice ha fet aixecar-se el públic del Palau amb una acció personal, després d’una recuperació espectacular i d’encistellar de dos per posar el 64-58 a falta de quatre minuts per al final. Però si per alguna cosa destaca l’Olympiacos és per la seva competitivitat. Així, no s’ha vençut en cap moment i ha estat capaç de tornar a avançar-se (64-65, min 39). Això sí, amb una acció polèmica. I és que el tir de Printezis ha estat fora de temps. Restava un minut, i qualsevol detall podia decidir un partit trepidant des de l’inici fins al final. Koponen, l’home triple del partit, ha tornat a empatar (67-67). Eren moments de molts nervis, i tot podia passar. Però el duel s’acabaria decantant cruelment del bàndol grec, gràcies al tir lliure de Vangelis Mantzaris i a una última acció desafortunada en què Rice no ha pogut anotar per empatar.