Una final amb toc blaugrana

Una final amb toc blaugrana

Serà el primer cop que en una final del Mundial s’enfrontin dos equips amb representació culer. El duel d'Umtiti i Dembélé contra Rakitic assegurarà un campió blaugrana

Les seleccions de França i Croàcia s’enfrontaran aquest diumenge (17.00 hores, Moscou) per posar fi a la cita mundialista de Rússia. Els dos conjunts nacionals han destacat per la seva fortalesa durant tota la competició i han arribat a la final amb molt bones sensacions. Cinc partits entre França i Croàcia precedeixen aquesta final mundialista. El balanç és de tres victòries franceses i dos empats. D'aquests enfrontaments un ha estat en un Mundial. Concretament, al de França 1998. Unes semifinals que el conjunt amfitrió es va endur gràcies a dues dianes del defensa Lilian Thuram (2-1). Així doncs, Rússia 2018 serà el sisè partit entre França i Croàcia, amb els blaugranes en un bon moment. 

Rakitic, peça clau en les alineacions croates

A Croàcia, Rakitic ha estat un dels baluards per a la classificació de la seva selecció per a la final per primer cop a la història. A més, és un jugador que dona seguretat a l’equip, com es va poder veure en les dues tandes de penals, en què va marcar els gols decisius. El migcampista blaugrana ha jugat 70 partits aquesta temporada (55 amb el Barça i 15 amb Croàcia), i ha arribat així a una marca històrica. L'equip de Zlatko Dalić ha arribat a la final després de disputar tres pròrrogues consecutives, i apel·len al seu esperit competitiu per endur-se la Copa del Món.

França finalista gràcies a Umtiti

Umtiti és peça clau a la línia defensiva de França, i ha estat titular en tots els enfrontaments que ha disputat. Segur i contundent al darrere i decisiu a pilota aturada, va ser l’encarregat de donar el passi per a la final marcant de córner a la semifinal contra Bèlgica. El central dels ‘bleus’ està gaudint del seu primer Mundial com tot un veterà. D’altra banda, Dembélé va participar en els tres duels de la fase de grups i és una de les alternatives preferides de Deschamps per sortir des de la banqueta. França va guanyar el 1998 la seva única Copa del Món, i buscarà a Rússia repetir la fita amb una nova generació de jugadors que juga una segona final consecutiva després de l'Eurocopa 2016. 

Per tant, sigui qui sigui el guanyador de l'enfrontament, a Rússia 2018 un blaugrana aixecarà la copa del Mundial a l'estadi de Luzhniki.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut