El cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, visita l'Espai Fundació i es reuneix amb Josep Maria Bartomeu

El cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, visita l'Espai Fundació i es reuneix amb Josep Maria Bartomeu

L'objectiu de la trobada ha estat poder conèixer de primera mà els projectes més representatius duts a terme per la Fundació Barça a tot el món

El cardenal arquebisbe de Barcelona Joan Josep Omella ha visitat les instal·lacions de l'Espai Fundació Barça del Camp Nou i posteriorment ha mantingut una trobada amb el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, per tal de conèixer de primera mà els projectes més representatius duts a terme per la Fundació Barça a tot el món.

Amb aquesta visita, l'arquebisbe Joan Josep Omella, que ha estat acompanyat pel vicepresident primer Jordi Cardoner, ha pogut conèixer les característiques dels programes contra la violència infantil per millorar l'escolarització de nens i nenes; o per reduir les desigualtats entre joves de diverses ètnies, condicions o capacitats. De la mà del Robot Pepper (anomenat Dream-E), ha conegut tot el que fa la Fundació, i de quina manera es pot interactuar en els diversos mòduls de l'Espai Fundació i els seus dispositius electrònics.

L'arquebisbe ha participat en un joc de pistes, a través d'un mòbil, on ha pogut descobrir els principals problemes socials que afecten la joventut i la infància a tot el món, en relació amb les tres línies estratègiques de la Fundació. Alhora ha tingut l'oportunitat de conèixer les tècniques principals d'integració o resolució de conflictes aplicades a les sessions FutbolNet, mitjançant un joc interactiu en el qual el visitant es converteix en un educador de la Fundació i pren decisions que converteixen el joc del futbol en una eina d'intervenció social que ajuda a resoldre conflictes socials.

En acabar la visita per l'Espai Fundació, el cardenal Omella ha mantingut una trobada amb Josep Maria Bartomeu, president del FC Barcelona, i altres representants de l'Arquebisbat i el FC Barcelona.

Joan Josep Omella, cardenal arquebisbe de Barcelona:
“Estic impressionat amb els projectes que fan a Catalunya i arreu del món, felicito la Fundació per tot el treball que fan envers els més pobres i necessitats del món, i els animo a continuar aquesta tasca. Crec que és un projecte molt ben pensat i vull destacar especialment la quantitat de diners que dediquen per a aquests projectes. Vull destacar que tot el que fem amb els refugiats en aquests moments és molt important, crec que totes les societats i totes les institucions hem de fer un esforç per acollir i ajudar els refugiats".

Jordi Cardoner, vicepresident primer del FC Barcelona i Fundació Barça:
“S’ha quedat molt sorprès de la tasca que estem fent des de la Fundació i ens ha felicitat, fet que ens honora. També ens ha comentat que ho compartiria amb el sant pare. Durant la reunió, hem parlat de diverses temàtiques comunes, com per exemple la problemàtica dels refugiats, i s’ha interessat pel nostre programa i pel desenvolupament dels projectes als diversos països on estem treballant”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut