La xarxa wifi del Camp Nou acumula més d’1,7 milions d’usuaris

La xarxa wifi del Camp Nou acumula més d’1,7 milions d’usuaris

L’acceptació per part dels visitants i el reconeixement del sector de les telecomunicacions constaten que l’Estadi és un dels més ben connectats del món

La xarxa wifi gratuïta a les instal·lacions del Club, amb el nom de #FreeWIFI_FCBarcelona, ha acumulat ja més d’1,7 milions de dispositius i en cada partit al Camp Nou hi ha una mitjana de 20.000 dispositius connectats a aquesta xarxa.

Aquest volum de connexions durant els partits al Camp Nou ha donat lloc a pics de consum de dades molt elevats dins la xarxa wifi, com els 7,7 gigabits per segon (Gbps) registrats en un FC Barcelona-Reial Madrid. Es tracta d’un registre únic al món, només superat de manera ajustada per l’última final de la Superbowl, celebrada al mes de febrer a l’US Bank Stadium, l’estadi de Minneapolis (EUA), amb 7,8 Gbps.

Aquest flux de dades és possible gràcies a la infraestructura instal·lada i a les 1.500 antenes repartides per totes les instal·lacions. Aquesta xarxa wifi, sumada a les xarxes dels operadors mòbils (4G), fa que el Camp Nou tingui un servei global de connectivitat per als espectadors i professionals que treballen el dia de partit, fins a convertir-lo en un dels recintes d’esdeveniments massius amb millor connectivitat del món.

Aquesta circumstància no ha passat desapercebuda al sector de les telecomunicacions, i ha proporcionat al Club importants reconeixements. Per exemple, al desembre passat, al World Stadium Congress celebrat a Doha, es va atorgar al Camp Nou el premi a l’estadi més ben connectat del món, un guardó que posiciona el Club al capdavant dels estadis amb millor infraestructura tecnològica sense fils.

El FC Barcelona va iniciar el 2016, en col·laboració amb Telefónica, un ambiciós projecte de connectivitat al Camp Nou amb l’objectiu de dotar la instal·lació d’una xarxa wifi potent, digna d’una gran instal·lació esportiva que rep milions de persones, tant en els dies de partit com durant la resta de l’any. Dos anys després de l’inici d’aquest projecte les dades mostren una gran acceptació per part dels usuaris, i es confirma que el Camp Nou compta amb una xarxa wifi robusta que, alhora, ha esdevingut una plataforma per impulsar nous projectes d’innovació tecnològica que optimitzaran els serveis que s’ofereixen als visitants.

Projectes pilot en col·laboració amb GSMA

L’excel·lent connectivitat de què disposa el Camp Nou el fa atractiu també per a les empreses d’I+D, ja que suposa un laboratori de proves excepcional per dur a terme assajos que en un futur es poden convertir en projectes que optimitzin l’experiència del visitant als grans recintes esportius. En aquest sentit, i gràcies a l’acord establert entre el FC Barcelona i GSMA, s’estan impulsant a les nostres instal·lacions diverses proves pilot en matèria d’Internet de les Coses (IoT) i Big Data.

Durant aquesta temporada s’ha dut a terme un prova pilot d’un sistema de localització en temps real dels professionals que desenvolupen tasques de seguretat i aforament durant els partits. El sistema es basa en un petit dispositiu que cada professional du a sobre i que és detectat per les 1.500 antenes de wifi repartides pel Camp Nou. D’aquesta manera, es disposa d’informació sobre la seva posició i mobilitat dins del recinte. L’obtenció d’aquestes dades en temps real de manera visual permetria reduir el temps de resposta en la presa de decisions davant de qualsevol incidència.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut