Josep Vives: “El Club està fermament compromès amb l’aposta per l’esport femení”

Josep Vives: “El Club està fermament compromès amb l’aposta per l’esport femení”

El portaveu del FC Barcelona ha recalcat que “és històric per al futbol europeu fer una gira conjunta amb l’equip masculí i el femení”

Durant la roda de premsa sobre les novetats de les accions en la lluita contra el frau i la revenda, el vicepresident del FC Barcelona, Josep Vives, també ha volgut posar en valor tot el que el Club fa amb el futbol femení: “Treballem per la igualtat des de molts àmbits. S’ha generat una polèmica sense tenir en compte tot el que fem. El club va contractar un avió xàrter, però al principi no estava previst que l’equip femení vingués a la gira. És un problema de logística. Després, quan es va afegir el Femení a la gira pels Estats Units, no hi havia suficients places a business, però totes les places de l’avió presentaven totes les comoditats. Però per als vols interns sí que hi haurà places suficients perquè tots dos equips viatgin en business sense problemes”.

A més, el portaveu ha recalcat: “El Club fa una gran aposta pel futbol femení professional i els equips de formació. Dels 1.400 esportistes que tenim, més de la meitat són dones”. “Hem de posar en valor l’aposta que fem, quelcom amb pocs precedents respecte a l’esport femení. L’hem professionalitzat i l’hem fet créixer, i volem que creixi encara més a Europa”, ha afegit. Josep Vives ha conclòs recalcant: “El Barça fa una gira que no té precedents, no recordo un altre club a Europa que ho hagi fet. Tots dos equips compartint gira és històric per al futbol europeu”.

 

Per la seva part, la directiva responsable del Femení, Maria Teixidor, ha expressat el posicionament del Club en un escrit que reproduïm a continuació:

Des dels Estats Units, en femení

A tots els que aquests dies es dediquen a criticar les condicions del viatge del Femení, vull dir-los que no s’adonen que el Barça fa viatjar les seves jugadores amb els seus jugadors perquè, en un futur proper, elles puguin viatjar en business al seu propi vol.

Serà el dia en què podrem parlar d’igualtat, perquè l’esport femení ocuparà als mitjans l’espai equivalent al que aquests dediquin al masculí. Omplirà portades; portades que convocaran masses als estadis, masses que aproparan els patrocinadors als equips femenins, patrocinadors que generaran ingressos perquè elles cobrin els mateixos salaris que els seus companys, i que obligaran les marques a patrocinar-les amb els mateixos imports que a ells; el dia, també, que els organitzadors diversos destinaran els mateixos recursos a les competicions femenines que a les masculines, que les federacions igualaran les primes i els premis a homes i dones.

Fins que no arribi aquest dia, n’hi ha prou a reconèixer l’esforç que aquest club, pioner en tantes coses, ja fa ara per l’esport femení.

Un món nou es construeix sumant i remant tots en la mateixa direcció, cadascú des del seu àmbit i la seva responsabilitat.

Mentrestant, menys cinisme.

Maria Teixidor Jufresa
Directiva del FC Barcelona - Futbol Femení

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut