Ingressos rècord a la història del Club: 914 milions d’euros

Ingressos rècord a la història del Club: 914 milions d’euros

El benefici d’explotació del curs 2017-2018 ha estat de 32 milions d’euros, mentre que el benefici net ha estat de 13 milions d’euros després d’impostos

La Junta Directiva ha aprovat el tancament dels comptes corresponents a la temporada 2017-2018. El resultat final d’aquest exercici reflecteix uns ingressos rècord en la història del Club de 914 milions d’euros, i amb unes despeses de 882 milions d’euros. El benefici d’explotació ha estat de 32 milions d’euros, mentre que el benefici net ha estat de 13 milions d’euros després d’impostos. L’EBITDA ha quedat fixat en 177 milions d’euros.

La Junta ha valorat positivament el balanç final d’aquest exercici, que se situa en la línia fixada en el Pla Estratègic del Club per arribar als 1.000 milions d’euros d’ingressos l’any 2021.

Com és tradicional, el Club presentarà el detall d’aquest tancament, així com el nou pressupost, abans de la pròxima Assemblea de Compromissaris.

A banda d'anunciar la data i el rival del Gamper i els canvis que es duran a terme en el Seient Lliure, aquests són els altres temes tractats en la reunió de la Junta Directiva d'aquest dilluns:

Felicitació als mundialistes

La Junta Directiva expressa la seva felicitació a Samuel Umititi i Ousmane Dembélé, per haver-se proclamat campions del món de futbol amb la selecció de França; a Ivan Rakitic, per haver estat finalista amb la selecció de Croàcia, i a Thomas Vermaelen per haver-se classificat en tercera posició amb la selecció de Bèlgica.

Canvis a la Junta Directiva

El vicepresident responsable de l’àrea de màrqueting i comunicació del Club, Manel Arroyo, ha comunicat a la Junta Directiva la seva decisió de cessar en les seves funcions, per motius professionals, amb efectes immediats.

El FC Barcelona vol destacar i agrair la implicació i la tasca extraordinària que ha dut a terme el Manel Arroyo en el decurs dels darrers vuit anys. En aquest període el Club ha experimentat un creixement molt important, fins a doblar la seva xifra d’ingressos anuals. Aquesta fita s’ha assolit gràcies, especialment, a la seva internacionalització, a la generació de nous recursos en l’àmbit comercial, així com a la nova gestió dels drets audiovisuals de l'LFP, que el Manel Arroyo ha liderat des de la Junta Directiva.

Congrés Mundial de Penyes i aprovació de noves altes

Una vegada confirmada la data del Trofeu Joan Gamper, la Junta Directiva ha confirmat que el Congrés Mundial de Penyes se celebrarà els dies 14 i 15 d’agost a Barcelona. A més, la Junta ha aprovat l’alta de sis noves penyes, a Catalunya, Espanya, Europa, i l'Amèrica del Sud.

Són la Penya Barça Liege, a Bèlgica; la Penya Blaugrana de Budapest, a Hongria; la Penya Barcelonista de Bonastre, a Tarragona; la Penya Blaugrana Vandebarça, de Vandellòs, a Tarragona; la Peña Barcelonista Abrucena, a Almeria; i la Peña Barcelonista de Rosario, a l'Argentina.

Amb la incorporació d’aquestes penyes, el FC Barcelona ja en suma un total de 1.251, de les quals 623 estan ubicades a Catalunya i als Països Catalans; 519 a la resta d’Espanya, i 119 a la resta del món.

Agraïment a Joan Vilà

La Junta vol expressar  a Joan Vilà el seu agraïment per la tasca que ha desenvolupat durant tota la seva trajectòria al Club, després de la finalització del seu contracte com a membre de l’Àrea de Metodologia del Club. La seva aportació ha estat molt important a l’hora de definir el model formatiu de La Masia, i de convertir-lo en un referent d’excel·lència a escala internacional. La Junta li desitja sort i èxits en la seva nova etapa professional.

Paco Seirul·lo, que en aquests darrers anys ha treballat conjuntament amb el Joan Vilà, continuarà desenvolupant la seva tasca, centrada en l’evolució i la millora contínua del model de joc del FC Barcelona, a l’Àrea d’Esports Col·lectius del Barça Innovation Hub.

Reconeixement a Joaquim Maria Puyal

La Junta Directiva vol expressar, en nom del Club, el seu reconeixement al periodista i comunicador Joaquim Maria Puyal, arran de la seva decisió de posar punt final a les retransmissions dels partits del Barça, per la tasca que amb tanta professionalitat ha liderat en el decurs dels darrers 50 anys.

El FC Barcelona vol expressar públicament el seu agraïment a Joaquim Maria Puyal per la seva contribució a divulgar la significació esportiva i institucional del Club i a normalitzar la llengua catalana. Les seves retransmissions radiofòniques seran sempre un referent per a moltes generacions de barcelonistes.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut