Ante Tomic:

Ante Tomic: "Prometo que ho donarem tot"

El pivot croat parla per a www.fcbarcelona.cat sobre la Copa del Rei de Vitòria i sobre el que pot significar per al FC Barcelona de bàsquet aconseguir aquest títol

La Copa del Rei 2017 està a punt de començar i els vuit equips ja estan preparats per debutar en aquesta edició. Un d'aquests serà el FC Barcelona, que buscarà aixecar la seva 24a Copa per sumar un nou títol en el palmarès de la secció. Sobre aquest gran esdeveniment, que comença aquest dijous a Vitòria, ha parlat per a www.fcbarcelona.cat un dels capitans del FC Barcelona Lassa de bàsquet, Ante Tomic, que analitza la competició i parla de com arriba l'equip a un torneig en què pot passar de tot.

Ara que falta un dia per a l'inici de la Copa, com veu l'equip per afrontar-la?

La veritat és que bé. Veig la gent molt animada i amb ganes de competir. És un trofeu important, molt especial i intens, que tothom vol jugar i guanyar. I nosaltres també tenim moltes ganes d'aconseguir-ho. Seria molt bo per a tothom.

La Copa és l'oportunitat ideal per poder millorar la situació? Poder aconseguir un títol en què es comença de zero...

Sí, és clar. Amb aquest títol podem canviar la dinàmica de la temporada, ja que és una oportunitat per reivindicar-nos i tornar a ser positius. La Copa és important, un títol que et dóna un impuls per seguir i per acabar bé l'any. Després d'aquests dies, ara podem treure-ho tot i sortir a guanyar.

Espereu que sigui un punt d'inflexió per a tot el que queda?

Volem demostrar la nostra millor versió en aquest torneig i guanyar-lo. Cada competició significa molt. Però aquesta especialment, perquè es troba enmig de la temporada, i et pot servir per acabar bé.

"La Copa és una oportunitat per reivindicar-nos, un títol important que et pot donar un impuls per seguir"

Si tot va bé, seran tres partits en tres dies. Com es troba l'equip físicament?

L'equip arriba bé. Cal oblidar una mica el que ens ha passat i preparar-se mentalment i físicament per a un torneig tan curt, però bastant dur.

Continueu tenint baixes. Creu que us poden afectar?

Tenim baixes, és cert, però ara tenim una plantilla una mica més llarga. Hi ha jugadors bons que poden jugar i suplir aquestes absències a la perfecció.

Creu que serà una Copa igualada?

Sí i no. Cada Copa és diferent i especial. Sí que és cert que aquest any torna a estar molt igualada, amb molts equips al mateix nivell i que serà molt interessant. Tenint en compte que és un torneig tan curt, crec que no hi ha favorits, però no sé... Podem parlar sobre això després de la Copa (riu).

L'Unicaja serà el primer. És un rival dur per començar?

A la Copa del Rei no hi ha equips dolents, així com tampoc favorits. Per guanyar la Copa cal guanyar tres partits en tres dies, no importa contra qui. Tot i així, l'Unicaja és un rival molt dur. Ja hem jugat contra ells aquesta temporada i sabem el que és perdre, amb pròrroga inclosa, en un partit igualat i intens. Hem d'aprendre algunes coses sobre aquell partit per millorar.

Llavors, en quina faceta del joc haureu de posar l'accent per guanyar-los?

Ells juguen molt agressius en defensa i la seva millor arma és el rebot en atac. Si controlem el rebot defensiu i el ritme de joc tindrem moltes opcions de guanyar. A més, hem de tenir una mica més de paciència en atac, ser més efectius.

El seu duel amb Musli serà un dels atractius del partit?

Bé, no juguen Ante Tomic contra Dejan Musli. Juguen Barcelona contra Unicaja. Com sempre, vull donar tot el que pugui perquè el meu equip guanyi, que això és el més important.

Sents que tens un pes específic en el joc del Barça?

Cada jugador és important, perquè això és un esport d'equip. Som cinc contra cinc, però en cada partit som 12 jugadors. I cadascun de nosaltres és i serà important.

Serà la teva segona Copa en cas de guanyar-la. La primera també va ser a Vitòria, al 2013. Quin record tens?

Recordo que en el primer partit vam jugar contra el Madrid, en un partit extraordinari i inoblidable. I després la final, contra el València. En general, guardo un molt bon record perquè va ser el meu primer trofeu amb el Barça.

I ja per acabar, quin missatge li donaries a l'afició? Tant la que viatja a Vitòria com la que us seguirà des de casa...

Simplement agrair el seu suport i que ens segueixin recolzant, perquè això significa molt per a nosaltres. Prometo que ho donarem tot per intentar guanyar la Copa.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut