Alcobendas, escenari d’un doblet en només 24 hores

Alcobendas, escenari d’un doblet en només 24 hores

El Barça entrenat per Josep Lorente va aconseguir la Lliga i la Copa el 23 i el 24 de juny del 1979 a la localitat madrilenya, en el marc d’un episodi de gran rivalitat amb el Reus

Alcobendas, seu de la Copa del Rei entre dijous i diumenge d'aquesta setmana, ha vist guanyar dos títols al Barça. El mateix any. I en només 24 hores de diferència. Va succeir el 23 i el 24 de juny del 1979, quan el Barça de Josep Lorente va poder conquerir la Lliga i la Copa en uns episodis que van evidenciar la rivalitat amb el Reus.

L’1 d’abril del 1979, el Barça en feia prou amb un empat per conquerir la Lliga. Havia de visitar el Reus en una “finalíssima” en què l’àrbitre va haver de suspendre el partit a falta de 4 minuts i 14 segons, quan el marcador (2-2) afavoria els blaugranes. Vila-puig va rebre un cop d’estic al cap que el va deixar inconscient i va ser retirat de la pista gràcies als seus companys. Directe cap a la clínica. A l’acta, l’àrbitre va argumentar la suspensió del partit “pel llançament d’objectes, pessetes, cornetes, pilotes de tennis, ampolles de refresc i burilles enceses”.

El temps restant, per acabar de decidir el campió, es va jugar a Alcobendas el dissabte 23 de juny a porta tancada. Els reusencs no van presentar-se i el Barça d’una generació que va marcar una època va ser proclamat campió de Lliga per quarta vegada.

A la final de la Copa disputada a l’endemà, amb motiu de la inauguració del pavelló d’Alcobendas, va haver-hi molta expectació a la grada, però, segons les cròniques, “el joc ofert va ser una decepció”. Els gols de Centell i Torres a Huelves van permetre al capità Villacorta aixecar la 7a Copa blaugrana.

Si els de Ricard Muñoz superen el Voltregà als quarts de final (divendres, 20.00 h) i afronten amb èxit la semifinal i la final, Aitor Egurrola podrà recollir la 21a Copa de la secció. S'agafaria, així, el testimoni del Barça 1978/79 format pels germans i porters Trullols i els jugadors Torres, Centell, Villacorta, Vila-puig, Brasal i Miró (actual mànager de la secció). Aquell equip no en va fer prou amb el doblet aconseguit en 24 hores i setmanes després també va guanyar la Copa d’Europa davant el Reus.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut