Atlètic de Madrid – FC Barcelona: Messi dinamita la Lliga (1-2)

A falta de quatre minuts per al 90, l’argentí fa un gol valuosíssim al Calderón per sumar els tres punts i posar pressió al capdavant de la taula

Creure-hi fins al final. Això és el que ha fet el FC Barcelona contra l’Atlètic de Madrid al Vicente Calderón en un partit lluitat que ha acabat amb els blaugranes sortint de Madrid exercint més pressió al capdavant de la Lliga (1-2). Perquè, a quatre minuts del 90 i amb l’1-1 al marcador, un gol de Leo Messi ha fet esclatar l’eufòria entre els culers, que han sumat tres punts d’or que serveixen d’injecció de moral en la lluita per la competició domèstica.

L’argentí, amb el gol del triomf, ha estat l’últim protagonista d’un duel molt dur i competit, que ha costat de trencar i que no s’ha decidit fins al final. Ter Stegen, amb les seves aturades clau, i Rafinha, amb el seu sisè gol del curs, han estat els altres dos noms propis. I és que l’alemany ha mantingut dins del partit els de Luis Enrique davant les perilloses accions de l’Atlètic, mentre que el brasiler s’ha encarregat d’obrir la llauna quan el Barça ha començat a controlar un matx que ha acabat tenyint-se de blaugrana.

Inici dubitatiu

Un 0-1 que ha arribat després d’una primera part en què l’Atlètic s’ha mostrat més còmode. Tot i començar replegats davant d’un Barça amb defensa de tres, les opcions per als matalassers han arribat amb el pas dels minuts, quan els de Simeone s’han despertat i han aprofitat les pèrdues del rival. També les imprecisions, per tal de pressionar i arribar amb una forta sensació de perill. Davant d’aquesta situació, però, el Barça ha aguantat bé les envestides i s’ha pogut defensar amb encert.

On no ha arribat la defensa –Umtiti ha posat el peu en una rematada de Griezmann (min 15) i Busquets ha enviat a córner una centrada de Filipe Luis (min 18) – ho ha fet Ter Stegen, que s’ha fet gran davant Griezmann: ha aturat de manera espectacular una canonada (min 26), ha tallat una centrada perillosíssima del mateix davanter cap a Koke (min 34) i ha aturat un contracop clar, aquest ja a la segona meitat (min 51).

Esforç i recompensa, però gerro d’aigua freda

El guió ha canviat quan els de Luis Enrique han localitzat el joc al camp de l’Atlètic. A partir d’aquí, el gol visitant ha començat a poder-se olorar. Un xut de falta de Messi que Oblak ha salvat in extremis (min 38), així com un cop de cap de Piqué que el porter ha caçat (min 43) i un xut massa creuat de Suárez (min 49) han estat els primers avisos.

El premi ha arribat amb el 0-1 de Rafinha, en una jugada lluitada, amb refusos i rebots, en què el brasiler ha caçat la pilota a l’interior de l’àrea per obrir la llauna i recollir el premi (0-1, min 63). Malauradament, però, poc ha durat l’alegria blaugrana, ja que, en una falta lateral, Godín ha pentinat l’esfèrica i ha pogut empatar (1-1, min 70).

Renaixença blaugrana

Tot i el cop dur que ha suposat aquest 1-1, el Barça ha buscat el triomf fins al final i ha tancat l’Atlètic a la seva àrea. La falta d’encert en l’última passada ha fet preveure que l’1-1 no es trencaria, però a falta de quatre minuts s’ha assolit la recompensa. Umtiti ha conduït la pilota a l’interior de l’àrea, Suárez l’ha centrat i Messi, després d’un primer refús, ha aconseguit posar el peu (1-2, min 86) per donar els tres punts a un Barça amb caràcter, que no ha abaixat els braços i que s’ha endut un triomf que serveix per afegir encara més emoció a Lliga.