FC Barcelona – Athletic Club: La Lliga ho centra tot

FC Barcelona – Athletic Club: La Lliga ho centra tot

Abans d’afrontar la tornada de Copa, el Barça vol els tres punts en joc al Camp Nou per poder posar pressió al líder de la competició

El Barça afronta aquest dissabte una d’aquelles visites que requereix tota l’atenció. L’Athletic Club arriba al Camp Nou en plena eliminatòria blaugrana de semifinals de Copa del Rei. Després del triomf a l’anada al Vicente Calderón, els homes de Luis Enrique han de tornar a posar els cinc sentits a la competició de la regularitat amb el duel contra el conjunt basc per poder posar pressió al líder, el Reial Madrid, que visita el Celta a Balaídos.

Fa menys d’un mes de l’última visita de l’equip d’Ernesto Valverde al Camp Nou. En aquella ocasió hi havia en joc els vuitens de final de la Copa, i el Barça va aconseguir una gran victòria (3-1) amb gols del trident que va remuntar l’eliminatòria i va classificar l’equip per a la següent ronda. En aquesta ocasió, l’escenari és molt diferent. Els bascos acumulen cinc partits de Lliga sense conèixer la derrota i amb la necessitat de sumar per arribar a places que donen accés a competició europea.

Davant la ratxa de l’Athletic, però, hi ha la del Barça. En aquest cas, els de Luis Enrique porten vuit partits seguits sense perdre –sis victòries i dos empats- entre la Lliga i la Copa. Al Camp Nou, a més, fa 13 partits que no cauen els blaugranes –des del 10 de setembre. Així doncs, un duel de ratxes i que es preveu d’alta intensitat. I és que Ernesto Valverde –amb passat blaugrana- és un especialista en crear problemes al Barça, com ha admès Luis Enrique sempre que s’hi ha enfrontat.

Per a aquest partit, el tècnic blaugrana manté encara les absències per lesió de Sergio Busquets i Andrés Iniesta, que estan en la recta final de la recuperació de les respectives lesions, i de Digne. Així, Luis Enrique i el seu cos tècnic han repetit la convocatòria de 18 jugadors de l’últim partit de Copa, amb l’únic canvi de Ter Stegen per Masip.

Ernesto Valverde, per la seva banda, té les baixes per lesió de Kepa, Elustondo i Sabin Merino, però visitarà el Camp Nou amb els seus homes de referència – com Aduriz, Williams, Muniain o Raúl Garcia- a disposició.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut