Atlètic de Madrid - FC Barcelona: Arrenca el penúltim pas de la Copa

Atlètic de Madrid - FC Barcelona: Arrenca el penúltim pas de la Copa

Els blaugranes visiten el Vicente Calderón a l’anada de les semifinals amb l’objectiu d’aconseguir un bon resultat de cara a la tornada al Camp Nou

Per tornar a ser campió de la Copa del Rei, el Barça necessita superar amb èxit tres partits, i el primer arriba aquest dimecres (21 hores, GOL). És l’anada de les semifinals, i es disputa al Vicente Calderón. Al davant, el sempre incòmode i competitiu Atlètic de Madrid. El conjunt de Diego Pablo Simeone és el penúltim escull del FC Barcelona per aixecar, de nou, la copa de la competició del KO. I és que el conjunt blaugrana és el Rei de Copes destacat, amb 28 títols, i l’actual campió del torneig.

El Barça arriba a aquest exigent compromís després de set partits sense perdre –cinc victòries i dos empats- entre Lliga i Copa. De fet, el conjunt de Luis Enrique ha arribat fins a les semifinals després de dues dures eliminatòries contra l’Athletic Club –als vuitens- i la Reial Societat –als quarts- disputades a l’inici del 2017.

Els últims precedents d’eliminatòries entre culers i matalassers en competicions nacionals és molt favorable al Barça. En els últims tres encreuaments a doble partit, els blaugranes han estat vencedors. El curs 2008/09, a la Copa, el Barça va accedir als quarts gràcies a un global de 5-2; uns anys després, el 2013/14, la Supercopa d’Espanya es va decidir a favor dels culers pel 'goal average' (1-1 al Calderón i 0-0 al Camp Nou), i la temporada 2014/15 el Barça va passar a semifinals amb un resultat global de 4-2. El balanç a Europa, en canvi, és contrari als interessos culers: dues eliminacions a quarts de final de la Champions les temporades 2013/14 i 2015/16.

Novetats als dos equips

De cara al primer assalt de l’eliminatòria, Luis Enrique manté les baixes de les últimes setmanes de Sergio Busquets i Andrés Iniesta. Lucas Digne, amb unes molèsties al genoll esquerre, s’hi ha sumat a última hora. La nota positiva per al tècnic blaugrana ha estat l’alta mèdica rebuda per Rafinha, que ha tornat a la convocatòria. Masip per Ter Stegen és l’altre canvi a la llista de 18 jugadors que han viatjat a Madrid.

Al bàndol matalasser, Simeone té la baixa d’última hora de José María Giménez. El central uruguaià es va lesionar en l’últim partit de Lliga contra l’Alabès, i se suma a les absències d’Oblak, Tiago, Augusto i Thomas, que participa a la Copa d’Àfrica amb Ghana. El conjunt madrileny, en el camí cap a les semifinals, s’ha desfet del Guijuelo, el Las Palmas i l’Eibar.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut