Josep Maria Bartomeu visita la seu de la UNESCO

Josep Maria Bartomeu visita la seu de la UNESCO

El president blaugrana es reuneix a París amb representants d’aquest organisme de l’ONU per mostrar el seu suport al projecte ‘Sense respecte no hi ha joc’ i explorar possibles col·laboracions de futur

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha visitat aquest dimarts a París la seu de la UNESCO, l’agència de l’ONU per l’Educació, la Ciència i la Cultura. El màxim dirigent blaugrana ha visitat les dependències i s’ha reunit durant poc més d’una hora amb una representació d’aquest organisme formada per la subdirectora general de Ciències Socials i Humanes, Nada Al-Nashif, el director general de Relacions Externes i Informació, Eric Falt, i Alexander Schischlik, cap de la secció de Joventut i Esports.

La reunió ha servit per mostrar de nou el suport del FC Barcelona a la campanya divulgativa i de conscienciació Sense respecte no hi ha joc, impulsada per la UNESCO i PRISA / Cadena SER per lluitar contra el racisme i la discriminació en el futbol espanyol. La campanya es va presentar el 24 de gener a Madrid, en un acte que va comptar amb la presència del president Bartomeu, així com de Nada Al-Nashif. També hi van assistir el president de la Juventus, Andrea Agnelli, i el president del Reial Madrid, Florentino Pérez, a més de Juan Luis Cebrián, president executiu del Grup PRISA.

La trobada també ha servit per posar en comú els projectes que ambdues institucions tenen en el camp de la cultura i l’educació, així com per explorar possibles acords de cooperació de cara al futur a través de la Fundació del FC Barcelona. En aquest sentit, Bartomeu ha explicat al seus interlocutors que les línies del Pla Estratègic de la Fundació FCB 2016-21 estan en sintonia amb els valors que impulsa la UNESCO. Aquests eixos són l’accés i el reforç de l’educació entre els infants més vulnerables, la prevenció de la violència i el foment de la resolució pacífica dels conflictes, principalment a través del programa FutbolNet, i la lluita contra l’exclusió social i la discriminació.

Per la seva part, els directius de la UNESCO han convidat el president Bartomeu perquè exposi els projectes de responsabilitat social del Club a la Sisena Conferència de Ministres i Alts Funcionaris de l’Educació Física i l’Esport, que tindrà lloc a Kazan (Federació de Rússia), del 15 al 17 de juliol. Els objectius d’aquesta conferència mundial són elaborar una visió global de l’accés inclusiu per a tots; potenciar al màxim les contribucions de l’esport al desenvolupament sostenible i la pau; i protegir la integritat de l’esport.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut