Javier Mascherano: “Sense esforç, tot el que he viscut hauria estat impossible”

Javier Mascherano: “Sense esforç, tot el que he viscut hauria estat impossible”

L’argentí, en una entrevista per a la ‘Revista Barça’, ha parlat també d’altres temes, com la família, el Barça, Leo Messi i la possibilitat de ser entrenador en un futur

Hi ha pocs futbolistes capaços de parlar tan clarament i sincerament com Javier Mascherano. El jugador argentí, en una entrevista per a la ‘Revista Barça’ d’aquest mes de febrer, s’ha obert per abordar diversos temes. Alguns de més personals, com la seva família, la paternitat, l’autoexigència que ell mateix s’aplica... I també altres de més esportius, com el Barça, Leo Messi i l’opció de ser entrenador un cop acabi la seva carrera com a futbolista. Sens dubte, un jugador amb caràcter, personalitat i les idees molt clares, tant a dins com a fora del terreny de joc.

“Sempre dic que no puc exigir als altres el que no m’exigeixo a mi mateix. Jo sóc el primer que m’exigeixo per poder exigir als altres”. Així de contundent és Javier Mascherano, un dels capitans del Barça actual. L’argentí, a més, reconeix: “No he arribat a l’èxit gràcies a un talent innat, sinó que he hagut de rebuscar, esforçar-me, amb constància. Sense esforç tot el que he viscut hauria estat impossible i això m’enorgulleix”.

Com a compatriota seu i company tant al Barça com a la selecció, Mascherano també ha parlat de Leo Messi. “És l’únic que és imprescindible, és un jugador únic. Estem parlant del millor jugador de la història d’aquest esport i de la història d’aquest club”. A més, ha afegit: “No m’imagino Leo jugant en un altre equip a aquest nivell. El Barça i Messi són com un matrimoni que ha tingut moltíssimes alegries durant molt temps i que encara poden arribar a tenir-ne més. Les dues parts s’han beneficiat totalment”.

“Ningú és imprescindible en el futbol, excepte Messi. És el millor de la història”

Quant a la seva vida privada, l’argentí, assegura que està “totalment orgullós d’haver format una família”, i també de les seves filles i del seu fill, que està en camí. A més, es defineix com una persona “estranya”: “Sóc força solitari. Puc arribar un dia al vestuari i estar 40 minuts sense parlar. I no em passa res, simplement no parlo. Intento aïllar-me de la bombolla del futbol”.

Pel que fa a la seva vida com a professional, Mascherano assegura: “El fet d’haver arribat a aquest club, després d’haver fet moltes voltes, també és un motiu d’orgull. A mi m’ha tocat un camí més llarg que a altres, però al final he pogut arribar a l’objectiu, que és jugar en el millor club del món”. “He superat els meus somnis”, afegeix.

Finalment, el ‘14’ blaugrana ha parlat del futur, de la possibilitat de ser entrenador algun dia. “No em poso a pensar-ho. Un pot dir sí, m’agradaria ser entrenador. I segurament ho intentaré. Però si veig que no serveixo ho deixaré”.” Dependrà molt que jo senti que puc transmetre alguna cosa”, conclou.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut