Juvenil A – Borussia Dortmund: Recital de futbol per ser als quarts! (4-1)

Els blaugranes accedeixen a la següent ronda de la UEFA Youth League gràcies a una exhibició amb remuntada inclosa i gols de Carles Pérez, Abel Ruiz, Lee i un golàs de Jordi Mboula

El Juvenil A del Barça s’ha classificat per als quarts de final de la UEFA Youth League, i ho ha fet amb una exhibició de futbol al Miniestadi davant de 1.660 espectadors. El conjunt de Gabri Garcia ha completat un enorme partit per tombar el Borussia Dortmund tot i el gol matiner dels alemanys. Els culers han dominat tot el partit, i han sabut remuntar amb gols de Carles Pérez, Abel Ruiz, Lee i una espectacular diana de Mboula. El Miniestadi ha celebrat el triomf i el recital de joc, i ja s’espera el Porto als quarts de final.

La cita era de les importants, i la posada en escena del Juvenil A ha estat a l’alçada: possessió i bon posicionament. Els blaugranes s’han plantat al camp contrari i ha anat cuinant el domini que no perdria en tota la primera meitat. En el minut 6, però, hi ha hagut un accident. En una jugada aïllada, Wanner ha aprofitat un mal refús de la defensa culer i ha avançat el Borussia Dortmund. La jugada no canviaria els plans dels de Gabri Garcia, que han fet un pas més endavant.

El domini ha passat a ser absolut. Amb els laterals oberts i Busquets ajudant en la sortida de pilota, el Juvenil blaugrana controlava cada racó del terreny de joc. Les entrades per la banda de Jordi Mboula i les internades de Cucurella per l’altre costat obrien el ventall de recursos per arribar a la porteria rival. Al davant, una línia de cinc defenses alemanys intentaven frenar l’empenta culer. Abel Ruiz ha fregat l’empat, però el marcador seguia sense fer justícia.

Premi al bon futbol...

El joc blaugrana mereixia el gol, però el descans s’apropava i el premi no arribava. Fins que, en el minut 40, una combinació de Cucurella i Abel Ruiz ha acabat amb Carles Pérez engaltant a gol. L’empat era la recompensa al domini del Barça, però encara quedava camí per davant. El Barça ho sabia, i no ha abaixat la guàrdia a la represa. De fet, ha anat a més. I és que només arrencar el segon temps, Mboula i Carles Pérez han tornat a connectar i han estat a punt de marcar. Collado també ho ha tingut a prop tot seguit, i de tant provar-ho, el gol ha caigut. A la sortida d’un córner, Busquets ha rematat al travesser i Abel Ruiz, molt atent, ha fet el 2-1 a plaer.

La superioritat del Juvenil A blaugrana era descomunal. Domini i velocitat en transició a parts iguals. Carles Pérez ha hagut de ser substituït per molèsties, i en el seu lloc ha entrat un Lee que se sumaria a la festa ben aviat. I és que només han passat quatre minuts des de l’entrada del coreà i el 3-1. Mboula ha desbordat amb velocitat i autoritat per la banda, i un cop a l’àrea Lee ha recollit el rebot per fer esclatar d’alegria el Miniestadi.

...i recital per segellar els quarts

L’exhibició ja era majúscula, però encara quedava el millor. Mboula no en tenia prou, i ha tornat a fer de les seves. Ha rebut a l’alçada del mig camp, i amb potència i dos gestos tècnics de luxe ha marxat de tothom per plantar-se davant del porter i marcar un autèntic golàs. El Miniestadi s’ha posat d’empeus per ovacionar l’acció de l’extrem blaugrana. La gran actuació global l’ha arrodonit Sergi Puig amb dues bones aturades que han evitat el gol del Borussia Dortmund.

El partit ha entrat en els 10 minuts finals amb la victòria sentenciada i els ànims més calmats després d’una segona part de recital futbolístic. El triomf s’ha confirmat sense cap ensurt, més enllà d’un xut llunyà al pal dels alemanys, i el Juvenil A blaugrana jugarà els quarts de final de la UEFA Youth League. Ho farà contra el Porto –que ha eliminat el Viitorul romanès-, el 7 o 9 de març, i també al Miniestadi. Serà l’últim esglaó per mirar de ser a la fase final que es disputarà a Nyon a l’abril.