Presentada la proposta de modificació urbanística de l’Espai Barça

Presentada la proposta de modificació urbanística de l’Espai Barça

La trobada ha reunit prop de 200 penyistes, majoritàriament del Barcelonès, que han conegut els detalls de la transformació prevista a la zona del Camp Nou de la mà del comissionat del projecte, Jordi Moix

El FC Barcelona ha presentat aquest diumenge davant una representació del seu moviment penyístic, majoritàriament membres de les penyes de les Federacions del Barcelonès Est i Barcelonès Oest, la proposta de la Modificació del Pla General Metropolità (MPGM), la reordenació urbanística imprescindible per abordar la construcció de l’Espai Barça.

Prop de 200 penyistes han omplert l’Auditori 1899 poques hores abans de l’inici del partit de Lliga contra el València, en un acte que ha comptat amb la presència del vicepresident primer del Club, Jordi Cardoner, el directiu responsable de penyes, Pau Vilanova, el comissionat de l’Espai Barça, Jordi Moix, el CEO del FC Barcelona, Òscar Grau, i el president de la Confederació Mundial de Penyes, Toni Guil.

Després de la benvinguda per part de Pau Vilanova, el comissionat de l’Espai Barça, Jordi Moix, ha explicat els detalls d’aquesta proposta d’MPGM, l’instrument urbanístic que permetrà portar a terme una transformació urbana de gran abast al voltant del Camp Nou, projectada de manera oberta i accessible, i totalment necessària per poder realitzar l’Espai Barça, tant pel que fa a les instal·lacions esportives del Club com del seu entorn. A continuació, els penyistes assistents han fet preguntes i suggeriments, i han coincidit de manera majoritària en les millores que presenta la proposta.

Ha tancat la sessió el vicepresident primer, Jordi Cardoner, amb unes paraules que han destacat la voluntat per part del Club de compartir aquest projecte amb socis, veïns i penyistes, però també la voluntat d’escoltar per saber les necessitats d’aquests col·lectius i els suggeriments que puguin proposar.

Comunicació i participació

Aquesta sessió cal emmarcar-la en el procés de comunicació i participació de l’entorn blaugrana en el desenvolupament de l’Espai Barça, i s’ha produït un mes després de la que es va celebrar amb socis del barri de les Corts i de l’Hospitalet, que són els que viuran de prop totes les modificacions urbanístiques que es produiran al voltant del Camp Nou. La proposta de transformació urbanística també ha estat presentada recentment a les entitats veïnals en reunions convocades pel Districte de les Corts.

Cal recordar que el projecte de l’Espai Barça va ser aprovat en referèndum amb el suport de més del 72% dels vots dels socis a l’abril de l’any 2014.

Al llarg d’aquest període el Club ha donat a conèixer àmpliament el projecte, amb diferents sessions informatives, amb l’exposició fixa oberta entre els mesos de març i juliol del 2016, amb tot el detall de les propostes arquitectòniques guanyadores i que va rebre gairebé 165.000 visitants. A més, el FC Barcelona va organitzar una exposició itinerant per fer arribar el projecte als socis i penyistes de 14 poblacions catalanes.

El Club té la voluntat que la proposta de modificació urbana lligada al projecte compti amb la màxima implicació de la massa social i amb el màxim consens de la ciutat, tant per part de l’Ajuntament com dels partits polítics municipals i els veïns de les Corts.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut