Els FCBarcelona Photo Awards finalitzen el seu termini d’inscripció

Els FCBarcelona Photo Awards finalitzen el seu termini d’inscripció

El proper divendres 24 de març un jurat de reconeixement internacional decidirà els guanyadors de les dues categories

Dimarts 28 de febrer a les 23.59 h, va finalitzar el termini per presentar les propostes per a la primera edició dels FCBarcelona Photo Awards. Els premis van ser presentats a Barcelona al mes de novembre passat amb la presència del president Josep Maria Bartomeu i del vicepresident responsable de l’Àrea de Relacions Internacionals i Institucionals, Carles Vilarrubí, i el conseller de Cultura, Santi Vila. Posteriorment, es va fer el mateix a París i Nova York.

El proper divendres 24 de març, el jurat dels premis es reunirà a Barcelona amb la presència del vicepresident Carles Vilarrubí i la resta dels membres del jurat  per tal de decidir quins seran els guanyadors de les dues categories. Els premis es fallaran l’última setmana del mes de març.

Els premis compten amb un jurat de reconegut prestigi internacional. Noms de la talla de Vicente Todolí, exdirector de la Tate Modern London, i Ayperi Karabuda Ecer, vicepresidenta de fotografia de l’agència Reuters, avalen aquest ambiciós projecte del Club, impulsat per l’Àrea de Relacions Internacionals i Institucionals de l’Entitat.

Els FCBarcelona Photo Awards consten de dues modalitats: el Photo Awards i el Project Award.

El jurat del Photo Award estarà format per les persones següents:

  • Vicente Todolí, director de la Tate Modern London fins al 2010. Conseller artístic d’Hangar Bicocca de Milà.
  • Azu Ngwabogu, fundador i director de l’African Artists’ Foundation (AFF).
  • Sandra Phillips, sènior Curator del MOMA de San Francisco.

El jurat del Project Award estarà format per les persones següents:

  • Ayperi Karabuda Ecer, vicepresident de fotografia de Reuters.
  • Christopher Anderson, membre de Magnum Photos. Ha guanyat la Medalla d’Or Robert Capa.
  • Stephen Mayes, més de 25 anys d’experiència com a mànager de projectes i artistes de diferents sectors.

Aquests premis fotogràfics del FC Barcelona volen identificar el treball que reflecteix de manera conscient els valors positius intrínsecs a l’esport, i s’instauren amb l’objectiu de donar reconeixement a aquests valors, vistos a través de l’objectiu dels fotògrafs contemporanis.

Destacant aquests valors positius comuns a l’esport i la cultura, els premis fotogràfics del FC Barcelona, patrocinats per AGBAR i en col·laboració amb la Fundació Foto Colectania, pretenen crear una plataforma fotogràfica global que comuniqui la importància i la contribució d’aquests valors universals a la societat actual, així com donar el seu suport al sector de la fotografia, generant un entorn favorable per al desenvolupament de projectes del més alt nivell.

Modalitats i premis

Els FCBarcelona Photo Awards tenen dues modalitats:

PHOTO AWARDS

Aquesta modalitat està dirigida a fotògrafs que acreditin una trajectòria en mitjans de comunicació, agències de fotografia o dins el món de l’art, i premiarà aquella fotografia que millor expressi els valors positius de l’esport, fent prevaler la pràctica esportiva no professional.

S’atorgarà un primer premi de 40.000 € i hi haurà 29 finalistes amb un premi de 1.000 €.

La fotografia guanyadora, així com les finalistes, formaran part d’una exposició que el FC Barcelona organitzarà de l’abril al juny del 2017.

PROJECT AWARDS

Aquesta modalitat s’adreça a fotògrafs que acreditin una trajectòria en mitjans de comunicació, agències de fotografia o el món de l’art, així com experiència en el desenvolupament de projectes.

El guanyador rebrà 40.000 € per fer realitat el projecte fotogràfic que millor expressi els valors intrínsecs a l’esport i la seva contribució a la societat actual.

El projecte guanyador es desenvoluparà del març a l’octubre del 2017 i s’exposarà al costat de les fotografies guanyadores de la modalitat PHOTO AWARDS de l’edició del 2017.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut