“Mira al teu voltant”

“Mira al teu voltant”

El mestre César Bona, finalista del Global Teacher Prize l'any 2015, emociona als pares i mares dels esportistes de Masia 360 amb una conferència en la que ha abordat la necessitat d’educar en el respecte a un mateix, als demés i a les diferències

‘Mira al teu voltant’. Aquest ha estat el títol de la conferència, la quarta que organitza el Servei d’Atenció a les Famílies de Masia 360, que ha impartit el mestre César Bona, delegat espanyol al Foro Internacional sobre Educació i finalista del Global Teacher Prize –els Nobel de l’ensenyament-- l'any 2015, davant d’uns 150 pares i mares dels esportistes que formen Masia 360 a la Sala París del Camp Nou. César Bona els hi ha parlat de la necessitat d’educar en el respecte a un mateix, als demés i a les diferències. A educar en la gratitud, la perseverança, el diàleg, la humilitat, la reflexió, l’amabilitat, la gestió de les emocions i, sobretot, en la responsabilitat personal i social.

César Bona, autor de diversos llibres com ‘La nova educació’ o ‘Les escoles que canvien el món’,  ha explicat que s’ha d’escoltar als adolescents tant a l’escola com en un àmbit esportiu com és el FC Barcelona. “Del que jo sempre parlo en l’educació és de sentit comú i de treball en equip, dues coses de les que, malauradament, sempre ens oblidem. Hem de tornar a escoltar. És igual que siguem adults o nens, ens hem de sentir útils i estimats. Demano la participació de les famílies, que són la base de l’educació, i el diàleg, que és la clau que obre totes les portes. Treballar en equip significa educar per a la societat”, ha comentat César Bona, que durant molts anys va ser jugador de futbol sala, abans de valorar de forma molt positiva el projecte Masia 360 del FC Barcelona: “És un projecte extraordinari per què formen persones a través de l’esport i aquesta és la clau”.

Xerrada als entrenadors i tutors

La xerrada davant dels pares i mares ha estat la segona que ha fet César Bona relacionada amb Masia 360. El dilluns 20 de març va conversar a l’auditori de la Residència Masia - Centre de Formació Oriol Tort amb més de 50 entrenadors, formadors i tutors del projecte als que va animar a educar en valors: “Som model de persones que en el futur seran models per uns altres i això comporta una responsabilitat molt gran. Enorme. Hem d’educar, com fa el Barça, en valors, per formar bones persones i això només és pot fer des del respecte i la il·lusió”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut