El Cadet B visita el Museu i l’Agrupació Barça Jugadors

El Cadet B visita el Museu i l’Agrupació Barça Jugadors

Els jugadors de l’equip de Cristian Catena i les seves famílies han estat els primers protagonistes del projecte Identitat Barça de Masia 360 que dóna a conèixer la història del Club als nostres esportistes

El Cadet B de Cristian Catena ha estrenat aquesta tarda el projecte Identitat Barça de Masia 360. Els jugadors, acompanyats per les seves respectives famílies, han dinat a la Residència Masia, després de la seva victòria contra el Martorell (3-1), i han sortit tots plegats en autocar cap el Museu del FC Barcelona on l’historiador Carles Santacana els hi ha fet una visita guiada en la que els hi ha explicat quin han estat els fets i els grans jugadors que han marcat la història del Club. Una vegada finalitzada la visita al Museu, els jugadors del Cadet B han visitat, també acompanyats per les seves famílies, la seu de l’Agrupació Barça Jugadors on el seu president, Ramón Alfonseda, i l’exjugador Jofre Mateu els hi han presentat l’Agrupació i els hi ha explicat com van viure el Barça quan tenien la seva edat.

El repte del projecte Identitat Barça és el d’aconseguir que tots els nois i noies que formen part del FC Barcelona coneguin tant els fets que han marcat la història del Club com aquells personatges que han marcat una època a l’entitat. Avui s’ha parlat de l’escut, de l’himne, dels colors blaugranes, del fundador Joan Gamper, de la frase ‘més que un club’, de les seccions professionals i, com no, de grans mites del barcelonisme com Alcántara, Samitier, Kubala, Luis Suárez, Johan Cruyff i Messi, entre molts altres.

Una experiència que els jugadors del Cadet B hauran de valorar ara en un treball en el que hauran d’explicar, per exemple, quins són els dos objectes del Museu que més els hi han cridat l’atenció, quina part de l’himne els hi agrada més i per què o hauran d’explicar que tenen en comú tres grans mites com Messi, Iniesta i Xavi.

Visita a l’Agrupació Barça Jugadors

Tant Ramón Alfonseda com Jofre Mateu, per la seva part, els hi han parlat als joves jugadors blaugranes de la seva etapa com a jugadors al Club i han insistit molt en la necessitat de mantenir la carrera dual: estudis i futbol. “Aquesta és una cursa d’esforç, humilitat, voluntat d’aprendre i compromís en la que el vostre exemple han de ser jugadors com Messi, Xavi i Iniesta. I, sobretot, el millor consell que us puc donar és que no deixeu mai de banda la formació”. Tots els jugadors del Cadet B han marxat de l’Agrupació amb un regal molt especial: El Diccionari de la història del Barça.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut