Penyes i Solidaritat, un binomi inseparable

Penyes i Solidaritat, un binomi inseparable

Les accions solidàries de les penyes posicionen al Barça com a referent en aquest àmbit

Si hi ha, dins del món penyístic, una parcel·la que ha guanyat protagonisme d’una manera aclaparadora en els darrers anys, aquesta és, la solidària. I no podia ser d’una altra manera tenint en compte que el Barça, paladí del valors que envolten l’esport, s’ha bolcat cada cop més en recolzar i fomentar campanyes d’aquest àmbit. I les penyes, les seves ambaixadores arreu del món, són les que, en molts casos, tenen més a l’abast portar a terme accions solidàries.

Hi ha tota mena d’activitats en aquest àmbit. Algunes van de la mà del Club o de la Fundació FCB. Un exemple molt clar n’és la implicació de penyes i federacions en la Diada del Soci Solidari de l’any 2015, on el moviment va mobilitzar més de 10.000 persones de tots els punts de Catalunya.

Moltes accions, a més, neixen d’iniciatives pròpies, algunes d’elles propiciades per casos que viuen i pateixen als seus territoris; l’ajut a infants amb malalties greus i necessiten tractaments en són un exemple molt habitual. També recaptar fons per ONG's locals o participar en recollides d’aliments, roba, joguines o material escolar.

El Barça ha estat un pioner en aquest àmbit i n’és una referència mundial. I, les penyes han seguit, amb entusiasme, aquest camí. Un camí fantàstic que encara ens fa més grans.

Aquestes són alguns dels actes solidaris més destacats de penyes i federacions:

-Penya Barcelonista d’Atenes

La penya s'ha implicat en l'ajut als refugiats de l'Orient Mitjà, col·laborant amb les escoles creades i portades per voluntaris en les que s'ensenya l'idioma del país i se'ls dona altres coneixements i cobertura legal.

-Penya Lombarda

La penya italiana ha col·laborat en actes i activitats de tota mena, tant a terres llombardes com a Catalunya i ha donat vida a projectes com 'Ales Blaugrana' d'ajut als discapacitats o el calendari solidari.

-Federació de Penyes Barcelonistes de Múrcia

És una de les penyes més implicades en temes solidaris, guiada pel seu president Juan Carrión, persona absolutament compromesa en la lluita contra les malalties rares.

-Penya Barcelonista Pedrito

Aquesta jove penya de Santa Cruz de Tenerife s'ha especialitzat, des de la seva fundació, en les recollides solidàries a diverses èpoques de l'any.

-Federació de Penyes Barcelonistes del Barcelonès Est

Cal destacar el Torneig de Futbol 7 a favor de la investigació contra la malaltia de Duchenne.

-Federació de Penyes Barcelonistes de Ponent Nord

La penya porta a terme una tasca realment encomiable d'ajut als hospitals de Cuba. Es recull i es compra material sanitari de tota mena i, periòdicament, es porta a l'illa caribenya.

-Federació de Penyes Barcelonistes del Barcelonès Oest

L'entitat ha organitzat ja dues multitudinàries jornades solidàries al Camp Nou; la primera a l'Auditori 1899 i la segona, a una carpa davant de Tribuna.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut