FC Barcelona Lassa - UCAM Múrcia: Victòria treballada fins al final (73-70)

Els de Bartzokas es retroben amb la victòria gràcies a l’encert de tir lliure als instants finals i continuen en la lluita pels primers llocs de la classificació

El Barça Lassa s’ha imposat a l’UCAM Múrcia en el partit corresponent a la 23a jornada de Lliga Endesa (73-70). Els blaugranes han mostrat una versió defensiva brillant que, juntament amb la gran actuació de Faverani (16 punts, 20 valoració) i Claver (13 valoració), ha permès aconseguir la quinzena victòria del campionat domèstic.

Els culers han superat amb escreix el handicap de tenir menys de 36 hores per recuperar-se després del partit d’Eurolliga. La intensitat i la solidaritat defensiva han estat clau per brindar un nou triomf als aficionats blaugrana.

Construir des de la defensa

El Barça ha iniciat el partit amb la missió d’anul·lar el potencial ofensiu rival i l’agressivitat en la defensa del bloqueig directe i l’asfixiant pressió als jugadors exteriors ha estat clau perquè els blaugrana aconseguissin el primer avantatge (7-0, min 4). El conjunt visitant s’ha topat amb un sistema molt ben organitzat i no ha pogut anotar la primera cistella fins al minut quatre. El control del rebot defensiu ha permès controlar el partit i marcar el ritme que més convenia als interessos culers; ràpides transicions ofensives quan havia avantatge o elaborant l’atac per desgastar el conjunt de Katsikaris.

Faverani –que s’enfrontava al seu exequip– ha culminat una jugada espectacular esmaixant amb contundència (11-7, min 8), i, tot i que posteriorment els de Bartzokas han encaixat un parcial de 0-8, dos triples consecutius de Renfroe i un d’Eriksson han permès tornar a posar els blaugranes per davant al marcador (22-15, min 12).

En el segon quart, els culers s’han tornat a centrar en la intensitat defensiva, que ha anat acompanyada d’un gran encert en atac; així s’ha arribat al màxim avantatge fins al moment (29-18, min 16). Koponen i Vezenkov també s’han apuntat al festival ofensiu i han clavat dos triples consecutius (36-23, min 17). Els visitants han reaccionat de la mà de Campazzo i s’ha arribat a la mitja part amb 38-33 al marcador.

Després del descans, els de Katsikaris han sortit convençuts de retallar distàncies i endur-se la victòria del Palau. L’encert exterior del murcians els ha portat a igualar la balança (52-55, min 29).

El tir lliure, decisiu

Dos triples consecutius de Rice (61-55, min 32), que han posat el Palau dempeus, han estat l’avantsala d’un darrer quart que ha tingut color blaugrana. Els visitants, encertats des del perímetre, han igualat les forces. Però el llançament de tir lliure ha decidit el matx: dos de Faverani, quatre de Koponen, un d’Oleson i dos de Vezenkov, han estat la clau per segellar el triomf culer (73-70).

El Barça compta per victòries tots els enfrontament amb els murcians, 18 victòries en 18 partits jugats. A més, el Palau continua sent un fortí a la Lliga Endesa, ja que només un equip ha estat capaç de guanyar-hi. Els jugadors de Bartzokas ja centren la mirada en el proper compromís d’Eurolliga, en què rebran la visita de l’Unics Kazan, dijous a les 21.00 h.