Deliberació del jurat de la primera edició dels FCBarcelona Photo Awards

Deliberació del jurat de la primera edició dels FCBarcelona Photo Awards

El president Josep Maria Bartomeu i el vicepresident Carles Vilarrubí s’han reunit amb el jurat del concurs fotogràfic promogut pel Club abans de començar la deliberació dels premis

Aquest matí ha tingut lloc a la seu de la Fundació Foto Colectania la trobada dels membres del jurat de la primera edició dels FCBarcelona Photo Awards, abans de la seva deliberació per escollir els guanyadors de les dues modalitats dels premis; els Photo Awards, que busquen una fotografia que expressi els valors positius de l’esport, i els Project Awards, adreçats a un projecte que expressi la contribució de l’esport a la societat actual.

Els FCBarcelona Photo Awards, amb el patrocini d’Agbar i la col·laboració de la Fundació Foto Colectania, volen identificar el treball que reflecteix de manera conscient els valors positius intrínsecs a l’esport. Aquests premis s’instauren amb l’objectiu de donar reconeixement a aquests valors, vistos a través de l’objectiu dels fotògrafs contemporanis.

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, acompanyat de Carles Vilarrubí, vicepresident del FC Barcelona i responsable de l’Àrea de Relacions Internacionals i Institucionals, Mario Rotllant, president de la Fundació Foto Colectania, i Àngel Simón, president executiu d’AGBAR, han fet una trobada per conèixer i saludar els encarregats de triar els millors en les dues categories de premis.

Els premis compten amb un jurat de reconegut prestigi internacional. Noms de la talla de Vicente Todolí, exdirector de la Tate Modern London, i Ayperi Karabuda Ecer, exvicepresidenta de fotografia de l’agència Reuters, Azu, Nwagbogu, fundador i director de l’African Artists’ Foundation (AFF, Sandra Phillips, exconservadora sènior del MOMA de San Francisco, Christopher Anderson, membre de Magnum Photos, i Stephen Mayes, mànager de projectes i artistes de diferents sectors durant més de 25 anys, avalen aquest ambiciós projecte del Club, impulsat per l’Àrea de Relacions Internacionals i Institucionals de l’Entitat.

Un cop ha finalitzat la trobada, els sis membres del jurat s’han reunit per comprovar per primera vegada els treballs presentats a la primera edició dels FCBarcelona Photo Awards. El notari Gerardo Conesa ha aixecat acta de les fotografies rebudes i, a partir d’aquí, el jurat de cadascun dels premis s’ha reunit per separat per tal de triar la millor opció rebuda. Els guanyadors de cadascuna de les dues categories es faran públics els propers dies.

A finals de juny se celebrarà la cerimònia d’entrega de premis dels FCBarcelona Photo Awards, que coincidirà amb la inauguració de l’exposició que el FC Barcelona organitzarà amb les obres guanyadores d’ambdues modalitats, així com amb la de les 29 obres finalistes de la modalitat Photo Award. També es publicarà un catàleg amb les obres guanyadores i finalistes d’aquesta primera edició. 

Així mateix, el Club realitzarà els màxims esforços per donar a conèixer a nivell mundial els treballs guanyadors, portant a terme diverses accions de promoció dels premis a diferents ciutats a Europa, els Estats Units i Àsia.

Modalitats, premis i jurat

Els FCBarcelona Photo Awards tenen dues modalitats:

  • PHOTO AWARDS

Aquesta modalitat està dirigida a fotògrafs que acreditin una trajectòria en mitjans de comunicació, agències de fotografia o dins el món de l’art, i premiarà aquella fotografia que millor expressi els valors positius de l’esport, fent prevaler la pràctica esportiva no professional.

S’atorgarà un primer premi de 40.000 € i hi haurà 29 finalistes amb un premi de 1.000 €.

La fotografia guanyadora, així com les finalistes, formaran part d’una exposició que el FC Barcelona organitzarà de l’abril al juny del 2017.

- Vicente Todolí, exdirector de la Tate Modern London. Director artístic d’Hangar Bicocca de Milà.
- Azu Nwagbogu, fundador i director de l’African Artists’ Foundation (AFF).
- Sandra Phillips, exconservadora sènior del MOMA de San Francisco.

  • PROJECT AWARDS

Aquesta modalitat s’adreça a fotògrafs que acreditin trajectòria en mitjans de comunicació, agències de fotografia o el món de l’art, així com experiència en el desenvolupament de projectes.

El guanyador rebrà 40.000 € per fer realitat el projecte fotogràfic que millor expressi els valors intrínsecs a l’esport i la seva contribució a la societat actual.

El projecte es desenvoluparà del març a l’octubre del 2017 i s’exposarà al costat de les fotografies guanyadores de la modalitat PHOTO AWARDS de l’edició del 2017.

El jurat d’aquest premi estarà format per les persones següents:

- Ayperi Karabuda Ecer, exvicepresidenta de fotografia de Reuters.
- Christopher Anderson, membre de Magnum Photos. Ha guanyat la Medalla d’Or Robert Capa.
- Stephen Mayes, més de 25 anys d’experiència com a mànager de projectes i artistes de diferents sectors.

Declaracions de Carles Vilarrubí, vicepresident responsable de l’Àrea de Relacions Internacionals i Institucionals:

“És un projecte que vam engegar ara fa dos anys per crear el premi de fotografia artística esportiva més important del món. Aquest és el nostre objectiu. És un premi que ha tingut un ressò internacional amb un jurat extraordinari de primer nivell mundial amb representants de les grans institucions fotogràfiques del món. Ara estem tots molt pendents del que decidirà el jurat després de veure les fotografies”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut