FC Barcelona B – UE Llagostera: Festival golejador al Miniestadi (4-0)

El filial blaugrana es fa fort al seu camp, on fa vuit jornades que no perd, i guanya amb claredat i grans gols el Llagostera

El Barça B continua fent del Miniestadi un fortí, on no perd des del 12 de novembre de l’any passat. Contra el Llagostera, el filial ha aconseguit una victòria contundent (4-0), en un partit en què ha dominat i s’ha mostrat molt efectiu de cara a porteria. Gumbau, de penal, i Romera i Alfaro amb dos grans gols abans del descans, han deixat l’enfrontament pràcticament sentenciat. Romera, signant el doblet, ha arrodonit la tarda amb el 4-0, un resultat que permetrà a l’equip continuar líder una setmana més.

El partit no ha pogut començar millor per als blaugranes, ja que tot just al primer minut de joc, en la primera aproximació a l’àrea rival, una jugada per banda dreta ha acabat en penal per unes mans de Samu quan Dani Romera provava la centrada. Gumbau, l’encarregat de xutar-lo, ha tirat fort i ajustat, i ha fet impossible l’estirada del porter (1-0, min. 2).

Més enllà del marcador, els primers minuts han estat dominats a plaer pels de Gerard López, que han acumulat possessions llarguíssimes contra un Llagostera que anava a remolc. Tanmateix, el visitant Manel ha tingut una gran ocasió al quart d’hora de joc, però la seva rematada des de la frontal de la petita se n’ha anat per sobre del travesser. Amb el pas dels minuts el partit s’ha anat igualant i tots dos equips es repartien les arribades a l’àrea contrària.

Efectivitat abans del descans

Ha estat així fins a la mitja hora de joc, quan el Barça B ha tornat a manar damunt del terreny de joc del Miniestadi. Ja no per possessió, sinó pel perill i l’efectivitat en atac. Dani Romera ha donat un primer avís amb un un contra un en què ha driblat el porter i ha caigut desequilibrat abans de xutar. Als pocs minuts, el mateix protagonista no ha perdonat i ha fet el segon. A passada de Marc Cardona des de l’interior de l’àrea, el davanter andalús s’ha girat i, a gran velocitat, ha engaltat un xut potentíssim que s’ha colat per l’escaire de la porteria gironina (2-0, min 37). Un autèntic golàs que n’ha precedit un altre, en aquest cas obra d’Alfaro. A prop del descans, Aleñá ha assistit en profunditat a l'andalús, que, amb molta sang freda, ha retallat el defensa per xutar ajustat al pal.

A la represa, els de Gerard López no han afluixat, i als tres minuts Marc Cardona ha intentat fer el quart amb un xut que ha topat amb un defensa i se n’ha anat a córner. El Llagostera, sense res a perdre, ha apujat línies, però gairebé no ha inquietat la porteria defensada per Suárez.

De fet, fins al xiulet final, qui ha tingut les millors oportunitats ha estat el  Barça B. Alfaro, al minut 75, ha pogut fer el quart, però sol davant del porter no ha encertat en la definició. Qui sí que ho ha fet ha estat Dani Romera, que ha culminat amb mestria una gran jugada col·lectiva per banda esquerra (4-0, min 81).

Un gran resultat que deixa els blaugranes al capdavant de la classificació amb cinc punt de marge respecte de l’Alcoià, que encara ha de jugar el seu partit amb l’Hospitalet. El proper partit del filial és el dissabte que ve (18.00 hores) al camp del València Mestalla, quart classificat.