Fundació Albacete - FC Barcelona: Victòria per continuar lluitant pel títol (0-2)

Fundació Albacete - FC Barcelona: Victòria per continuar lluitant pel títol (0-2)

Les blaugranes han superat amb claredat l’Albacete i sumen la cinquena victòria consecutiva en Lliga gràcies a dos gols de Jenni Hermoso

El Barça Femení encara la recta final de temporada de manera immillorable gràcies a la victòria davant l’Albacete en el partit corresponent a la 22a jornada de la Lliga Iberdrola. Ambdós conjunts necessitaven els tres punts: les blaugranes, per continuar lluitant pel títol, i el conjunt local, per sortir de la zona baixa de la classificació. Però una extraordinària Jenni Hermoso, acompanyada per les grans actuacions de Bàrbara Latorre i Alèxia Putellas, ha decantat la balança per al conjunt blaugrana, que segueix de ple en la lluita pel títol.

Les de Xavi Llorens volien decidir el partit com més aviat millor. Les primeres cavalcades de Bàrbara Latorre associant-se amb Vicky Losada han inquietat la defensa rival. Quan tan sols s’havia disputat el primer quart d’hora ha arribat la primera ocasió clara de gol: Alexia ha aprofitat l’habilitat en l’un contra un per desfer-se de la defensa rival amb una bicicleta i, posteriorment, filtrar una passada mil·limetrada a Jenni Hermoso, que ha enviat el xut al pal (min 15). L’Albacete ha optat per defensar-se a camp propi i generar contraatacs atacant l’esquena de la defensa culer.

La insistència obté recompensa

Després de dominar el matx tant ofensivament com defensivament, les de Xavi Llorens han pogut avançar-se al marcador. Bàrbara Latorre ha centrat des de banda esquerra per servir una passada perfecta a Hermoso: control exquisit i rematada de cap per batre Del Toro (0-2, min 39). El partit ha tingut color blaugrana en tot moment, amb el domini de la possessió i el joc de combinació. Precisament, després d’una jugada col·lectiva al darrer sospir ha arribat la sentència: passada vertical d’Aitana que Hermoso, gràcies a la seva potència física, ha aprofitat per enviar la pilota al fons de la xarxa (0-2, min 92). En la jugada posterior, la davantera blaugrana hauria pogut aconseguir el hat-trick, però la portera rival ha estat molt encertada en aturar una rematada de cap.

Alexia, sacrificada en defensa i decisiva en atac, ha fet una exhibició de recursos ofensius. Jugar a peu canviat ha estat clau per trencar la defensa rival i crear espais amb conduccions en diagonal. A més, la seguretat sota pals de Paños ha proporcionat la solidesa defensiva necessària per no donar cap opció a les locals.

El pal és protagonista

El segon gol hauria pogut arribar abans del temps de descompte en dues ocasions claríssimes, però el pal ha evitat que la victòria fos més àmplia. Primer ho ha intentat Marta Unzué en connectar un espectacular xut des de fora l’àrea (min 69), i posteriorment ho ha fet Bàrbara Latorre en un cara a cara davant la portera local (min 82), però en ambdues ocasions el pal s’ha interposat en el camí a gol. El partit ha anat baixant de revolucions a mesura que s’acostaven els minuts finals, però la victòria no ha perillat. Tres punts més viatgen a Barcelona.

Amb aquest triomf, el Barça Femení encara la recta final de la temporada amb totes les garanties. A falta de vuit jornades per finalitzar el campionat domèstic, les blaugranes continuen en plena lluita pel títol de Lliga a tan sols quatre punts del líder, l’Atlètic de Madrid. A més, disputaran fins a quatre compromisos en els pròxims 15 dies, entre els quals destaca el doble enfrontament de quarts de final de Champions davant el Rosengärd. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut