València Mestalla – Barça B: Golejada de prestigi per seguir liderant (0-4)

Els de Gerard López han superat amb contundència a un rival directe en una de les sortides més difícils del campionat gràcies als gols de Perea, Gumbau (de penal), Marc Cardona i Martínez

Gran cop d’autoritat del líder. El Barça B ha vençut i golejat al tercer classificat, el València Mestalla (0-4) gràcies als gols de Perea, Gumbau (de penal), Marc Cardona i Martínez. Els de Gerard López han estat molt segurs en defensa i contundents en atac per aconseguir tres punts davant un rival directe com és l’equip valencià, a més de fer-ho en un dels terrenys de joc més difícils de tot el campionat.

El primer temps ha començat amb molta igualtat, amb dos equips volent fer-se amb el control de la pilota i del partit. A poc a poc, els de Gerard López s’han anat apropant a la porteria de Ferri, i Marc Cardona ha estat a punt d’avançar als visitants. Gran acció per banda dreta d’Alfaro, i la seva centrada l’ha rematat Cardona de volea dins l’àrea, però el seu xut ha marxat per damunt de la porteria valencianista (min. 17).

Al minut 21, però, ha arribat la mala notícia de la tarda: José Suárez s’ha fet mal després d’aturar un xut de d’Eugeni, i el porter blaugrana ha hagut de ser substituït per Varo al no poder continuar sobre el terreny de joc. Varo, que ja va debutar amb el Barça B contra el Mallorca B al Miniestadi, ha jugat avui el seu segon partit com a blaugrana.

Dos minuts de bogeria blaugrana

La lesió del porter asturià no ha refredat l’atac culer, que ha seguit apropant-se amb perill a la porteria local, i només 10 minuts després de la substitució, ha arribat el premi del gol. Gran acció individual d'Alberto Perea, que arranca des de l’esquerra, amaga fins a dos cops i amb la cama dreta, la creua i ajusta amb potència al pal esquerre de la porteria valencianista (min.36).

A partir d’aquí, bogeria blaugrana. Només un minut després, gran acció dins l’àrea d’Alfaro i Gregorio que ha comès penal sobre el jugador andalús. L’encarregat d’anotar des dels 11 metres ha estat Gumbau (min. 38), amb un xut fort i sec a l’esquerra del porter.  El València ha intentat reaccionar però els de Gerard López han sabut controlar a la perfecció l’atac local amb una defensa molt organitzada per arribar al descans amb un 0-2 al marcador.

Sentència a la represa

La segona meitat ha començat de la millor manera possible, amb, de nou, dos gols en només dos minuts. Només començar el període (min. 47), gran acció de Perea des de l’esquerra, que centra i el refús el caça a la perfecció Marc Cardona, que amb una rematada d’esperó ha batut al porter local. Només dos minuts després, córner botat per Perea, que ha estat molt actiu durant tot el partit, i rematada de cap contundent de Martínez per anotar el quart i el seu primer gol amb el filial culer (min. 49).

Amb el partit totalment controlat, els barcelonins han controlat a la perfecció el matx, i encara han pogut anotar el cinquè amb clares ocasions mitjançant Perea (min. 61) i Cardona (min. 77), però la pilota no ha entrat. A més, Varo també ha estat molt segur sota pals aturant les ocasionals arribades valencianistes.

Finalment, tres punts importantíssims guanyats de manera espectacular per part dels homes de Gerard López, que seguiran una setmana més al capdavant del grup III de la Segona Divisió B