El Barça jugarà davant el Reial Madrid a Miami el 29 de juliol

El Barça jugarà davant el Reial Madrid a Miami el 29 de juliol

El vicepresident Manel Arroyo i l'exjugador Hristo Stóitxkov han estat a l'acte de presentació d’aquest partit de pretemporada corresponent a la International Champions Cup (ICC)

El FC Barcelona disputarà un partit el 29 de juliol davant del Reial Madrid a Miami dins de la pretemporada que l'equip culer farà pels Estats Units. En un acte presentat a la ciutat del sud de Florida, el vicepresident i responsable de l’Àrea de Màrqueting i Comunicació, Manel Arroyo, i l’exjugador Hristo Stóitxkov, per part del conjunt blaugrana, i el director de Relacions Institucionals Emilio Butragueño i l’exjugador i ambaixador Roberto Carlos, per part del Reial Madrid, han estat els representants d’ambdós equips per anunciar un enfrontament històric que s’emmarca en la 2017 International Champions Cup.

El duel es jugarà a dos quarts de vuit hora local al Hard Rock Stadium, seu dels Miami Dolphins de la NFL i on el Barça ja va disputar un partit l’any 2011 davant del Chivas de Guadalajara (Mèxic). El fet que a Miami hi visqui una gran quantitat de població d’origen hispà, molts apassionats pel futbol, ha estat el motiu principal que ha incentivat els organitzadors a portar el Clàssic a aquesta ciutat.

Després de l’acte s’ha conegut que el FC Barcelona jugarà dos partits més a terres nord-americanes. Els rivals, les dates i les ciutats que acolliran aquests dos enfrontaments es faran públics en un acte que tindrà lloc el 21 de març a Nova York, on l’empresa que organitza la competició, Relevent Sports, presentarà el quadre de la ICC d’aquest any.

La presentació d’aquest divendres a Miami ha comptat també amb la participació del propietari dels Miami Dolphins i fundador de Relevent Sports, Stephen Ross, l’alcalde de Miami Dade, Carlos Giménez, i l’històric jugador dels Dolphins Dan Marino, a més de la presència de més de 30 mitjans de comunicació locals.

El primer equip del Barça va participar per primera vegada en l’ICC a l’estiu del 2015, i va disputar un total de quatre partits. Primer es va veure les cares amb Los Angeles Galaxy a l’estadi Rose Bowl de Pasadena; seguidament, amb el Manchester United al Levi’s Stadium de Santa Clara, i més tard amb el Chelsea al FedExField de Washington DC. Després de tres duels a terres americanes, el Barça va viatjar a Itàlia per enfrontar-se a la Fiorentina a l’Artemio Franchi de Florència.

El FC Barcelona també va participar en la International Champions a l’estiu passat. En aquella ocasió, el conjunt blaugrana va disputar un total de tres partits, tots a Europa. Van debutar el 30 de juliol davant el Celtic FC a l’Aviva Stadium de Dublín (Irlanda); seguidament es van veure les cares amb el Leicester City al Friends Arena d’Estocolm (Suècia), i van tancar la seva participació en aquest torneig contra el Liverpool a Wembley. 

Segon Clàssic fora del territori peninsular

Aquest serà el segon Clàssic jugat fora de l'estat espanyol després del que es va disputar a Barquisimeto (Veneçuela) el 30 de maig del 1982 amb motiu del Torneo Presidente de la República de Veneçuela. A data d’avui, tots dos equips s'han vist les cares en duels amistosos en 31 ocasions, amb 18 victòries per al Barça, 9 empats i només 4 derrotes. L’últim precedent data del 1991. D’aquesta manera, fa més de 25 anys que el Barça i el Madrid no s’enfronten en un partit amistós.

El Clàssic del 29 de juliol serà el 18è matx de pretemporada que el FC Barcelona disputarà als Estats Units. El primer va tenir lloc a l'estiu del 2003, quan els homes de Frank Rijkaard van jugar contra la Juventus a Boston. Des de llavors, els culers han viatjat cinc vegades a territori nord-americà per preparar la temporada.

El fet que el FC Barcelona realitzi la seva estada als Estats Units, un territori prioritari per al Club, queda emmarcat dins del Pla Estratègic de l’Entitat i del seu creixement global. Al mes de setembre, el FC Barcelona va obrir la seva oficina a Nova York amb una delegació encapçalada pel president Josep Maria Bartomeu en què l'exblaugrana Ronaldinho va fer el xut d'honor per inaugurar les oficines barcelonistes a la ciutat dels gratacels. En el seu objectiu d’expansió global el Barça compta també amb una oficina a Hong Kong.

Declaracions del vicepresident i responsable de l’Àrea de Màrqueting i Comunicació del FC Barcelona, Manel Arroyo:

“Vull agrair a Stephen Ross i a Relevent Sports aquesta gran oportunitat, no només per al nostre club, sinó per a la família del futbol. Crec que avui estem escrivint una pàgina clau per al futbol als Estats Units, ja que aquest partit serà una gran oportunitat per promoure’l en aquest país. Això és quelcom que també perseguim des del FC Barcelona, i una prova és la recent obertura de la nostra oficina a Nova York. El que jugarem el dia 29 no és només un partit amistós, és molt més que això: es tracta d’un partit que sempre aixeca grans passions i del qual podran gaudir tots els aficionats, sobretot els fans de Miami.”

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut