FC Barcelona Lassa – Movistar Inter: Golejada de prestigi per apropar-se al liderat (6-3)

El conjunt d’Andreu Plaza, amb un pòquer de Dyego i un doblet de Ferrao, ha vençut amb contundència al líder de la categoria per situar-se a només dos punts dels madrilenys a falta de quatre jornades per finalitzar la Lliga regular

Victòria de prestigi del FC Barcelona Lassa davant el Movistar Inter al Palau Blaugrana (6-3). Els culers han golejat al líder de la competició i sumen tres punts importantíssims en la lluita per guanyar la Lliga regular, situant-se a només dos punts dels madrilenys. Un doblet de Ferrao i un pòquer de gols de Dyego –avui capità per la baixa d’última hora de Paco Sedano, que té una lesió muscular a l'adductor de la cuixa dreta– ha donat la victòria als blaugrana per seguir la ratxa: 18 partits sense perdre, amb 15 victòries i tres empats.

El partit ha començat frenètic, amb una intensitat digna d'un duel entre primer i segon classificat. Ferrao, amb una pilota al pal tot just començar el matx (min. 2), ha estat a punt d'avançar als locals. Tot seguit, ha estat Dyego qui en un mà a mà amb Herrero ha tingut el gol, però la pilota ha marxat per damunt de la porteria (min. 3). Però en la primera arribada visitant, ha arribat el primer gol del partit. Córner botat per Ricardinho i remat de cap d’Ortiz al fons de la porteria de Juanjo –titular a causa de la lesió d’última hora de Sedano– per situar el 0-1 (min. 4).

Paco Sedano ha estat baixa d’última hora a causa d’una lesió muscular a l'adductor de la cuixa. L'evolució marcarà la disponibilitat per als propers partits

Els d'Andreu Plaza han intentat reaccionar, i Roger ha estat a punt d'empatar amb una bona acció individual, però després de deixar enrere al porter visitant, el seu remat sense gairebé angle s'ha estavellat al pal (min. 5). El control blaugrana era absolut, però els culers no aconseguien plasmar aquest domini al marcador. A més, l'Inter, liderat per la qualitat de Ricardinho, intentava fer mal als contracops, i a poc a poc ha anat arribant a la porteria de Juanjo. Als 12 minuts de joc, el porter barcelonista ha salvat als seus en dues accions pràcticament seguides, aturant de manera espectacular els llançaments visitants.

Premi a la insistència

Roger ha estat un dels més actius en la primera meitat, intentant-ho constantment amb bones accions. També Adolfo, amb una magnífica acció individual amb túnel inclòs ha estat a punt d'empatar, però la seva potent canonada l'ha enviat a corner Herrero (min. 16). Finalment, ha falta d'un minut pel final del primer temps, ha arribat el premi a la insistència local. Falta a la frontal de l'àrea sobre Ferrao que Dyego, de manera directa, ha materialitzat en l'1-1 per fer justícia al marcador tot just abans del descans.

La segona meitat ha començat de la millor manera possible per als locals: Ferrao, que havia donat l’ensurt tot just al final del primer temps amb uns problemes a l’espatlla, ha reaparegut amb un gran gol de falta directa (min. 22) per avançar als d’Andreu Plaza. Tot just un minut després, Dyego, a la sortida d’un córner, ha rematat amb potència al fons de la porteria per aconseguir el 3-1 (min. 23). Tot seguit, Daniel ha pogut retallar distàncies des de el punt de penal, però Juanjo ha salvat als culers amb una gran parada  (min. 24).

Minut boig per encarrilar el matx

La bogeria ha seguit present a la pista del Palau, i en només un minut, han caigut dos gols més. Primer Ferrao, escorat a la banda dreta i amb un gran gest tècnic (min. 27), ha anotat el quart, i tot seguit ha estat el capità Dyego qui ha afusellat a Herrero amb un potent xut (min. 28) per col·locar el 5-1.

Els blaugrana han pogut anotar el sisè en diverses ocasions, però Adolfo s’ha topat amb un Herrero força encertat. L’Inter no s’ha rendit i Ricardinho ha retallat distàncies al marcador (min. 32) després d’una bona combinació amb Darlan. Els visitants han optat per situar a Daniel de porter jugador a falta de cinc minuts, i Dyego, en una gran recuperació, ha aprofitat per marcar des de el seu propi camp el seu quart gol i el sisè del Barça (min. 37). Pocs segons després, Humberto ha maquillat amb el 6-3 definitiu caçant un rebot dins l’àrea (min. 37).

Finalment, triomf merescut dels d’Andreu Plaza que els permet situar-se a només dos punts de l’Inter a la classificació a falta de quatre jornades. Diumenge els culers visitaran Santiago (12.30h) en el duel corresponent a la jornada 27 de la Lliga.