Horacio & Johan: el documental

Horacio & Johan: el documental

El director Johan Kramer ens apropa als primers anys de Johan Cruyff a Barcelona a través de la mirada del fotògraf Horacio Seguí

Coincidint amb el primer aniversari de la mort de Johan Cruyff, la televisió holandesa dóna a conèixer un documental que ens acosta a la figura del ‘14’ blaugrana gràcies a la visió del fotògraf català –i amic personal de l’holandès- Horacio Seguí (Barcelona, 1930). La pel·lícula, dirigida per Johan Kramer, aporta un seguit d’imatges inèdites de l’estada de Cruyff a Barcelona durant la seva etapa com a jugador blaugrana i, fins i tot, en una visita prèvia a la Ciutat Comtal poc coneguda.  

La història de la pel·lícula

Horacio Seguí i Johan Cruyff es van conèixer quan l’astre holandès va visitar Barcelona el 1970, com a turista i acompanyat de la seva dona. Aquesta visita personal es va produir tres anys abans que fitxés com a jugador del FC Barcelona. Durant aquell temps es va començar a forjar una sòlida amistat que va dur el fotògraf a tenir el privilegi d’accedir a moments memorables i desconeguts de l’estada de Cruyff a la capital catalana. Instants que Johan Kramer ha considerat prou emocionants per traslladar-los a la pantalla.

Aquest és el vincle principal d’una història explicada a través dels ulls d’Horacio Seguí. Les imatges sobre Johan Cruyff ens traslladen a l’època de jugador d’una de les llegendes més grans del futbol i del barcelonisme. Unes imatges que el FC Barcelona té a la seva disposició al Centre de Documentació Barcelonista a través de l’arxiu fotogràfic d’Horacio Seguí, que ha treballat amb el Club i els seus jugadors des dels anys cinquanta.

Sobre el director

Johan Kramer (Holanda, 1964) és conegut pel seu etern amor pel futbol i per haver treballat amb anterioritat amb projectes relacionats amb el FC Barcelona. El primer contacte entre el director holandès i Horacio Seguí va tenir lloc el 2013, durant la breu pel·lícula que Kramer va realitzar sobre el llegendari ‘speaker’ del Camp Nou, Manel Vich.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut