Reial Madrid – Barça Lassa: Derrota cruel al Clàssic (76-75)

Una cistella de Llull a l’últim segon dóna als blancs un triomf agònic, tot i que els blaugranes han merescut la victòria en un partit igualat

Final cruel per al Barça Lassa en el Clàssic disputat a Madrid. Els blancs s’han emportat el triomf gràcies a una cistella agònica de Sergio Llull a l’últim segon (76-75). Tot i el bon partit d’Ante Tomic, Perperoglou i Eriksson –26, 10 i 12 de valoració, respectivament–, no ha estat suficient per assolir la victòria.

I això que el Barça ha sortit a la pista encertat. Amb lideratge i intensitat s’han mostrat els blaugranes sobre el parquet del Reial Madrid, i han creat problemes als blancs als primers minuts. En uns instants inicials igualats, el joc interior de Tomic i l’encert d’Oleson –sis punts consecutius– ha permès al Barça aconseguir un avantatge de vuit punts (7-15, min 5). Perperoglou i Rice sostenien el marge dels barcelonistes, mentre que el Reial Madrid responia a través del joc exterior. Però el Barça estava ben plantat i mantenia els vuit punts amb un triple de Rice, encertat des de la línia de 6.75 (13-20). Els de Pablo Laso, però, han reaccionat i han estat capaços d’igualar el duel amb un triple de Llull al final del primer període. (23-23, min 10).

Tot i el bon inici blaugrana al segon quart amb cinc punts consecutius de Faverani i Eriksson, els blancs s'han despertat i, per mitjà de Carroll i d’Othello Hunter, han capgirat el marcador. Era el Madrid qui dominava aquest segon quart, i agafava l’avantatge més ampli fins al moment. Sobretot a través dels triples de Randolph, Doncic i Llull, el jugador més incisiu dels blancs, que amb un triple agònic abans del descans ha permès al Reial Madrid dur un avantatge de 11 punts. En aquests minuts complicats per als culers, sis punts de Vezenkov des de la pintura permetien al Barça no allunyar-se a l’electrònic (47-36, min 20).

Reacció blaugrana

El pas pels vestidors ha anat molt bé als barcelonistes, que han retallat diferències des de la zona interior. Tomic , Oleson i un gran Perperoglou –8 punts al tercer període– eren els protagonistes de la segona meitat i han liderat un parcial de 4-11 que ha situat els de Bartzokas a només cinc punts. El Madrid se sostenia a base de triples. A mesura que anaven passant els minuts el partit s’igualava (62-57, min 30).

Era un duel que es jugava a pocs punts en el que les defenses s’imposaven. El Barça se sentia còmode en aquest context, i s’apropava al marcador quan més a prop del final arribava el matx. Un triple d’Eriksson i un altre de Rice han situat el Barça a només dos punts (71-69, min 38). Restaven dos minuts de joc i tots dos equips vigilaven de no cometre errors, perquè, ara sí, es pagarien cars. Perperoglou ha posat el 72-71 i Tomic, amb una safata, ha avançat el Barça a només un minut del final.

Final igualat i cruel

Els blaugranes recuperaven l’avantatge que havien tingut al primer període i posaven el Madrid contra les cordes, tot i que aquest aconseguia respondre a través de Randolph. En uns últims segons d’infart, Tomic ha tornat a estar encertat a sis segons del final (74-75) i només restava una possessió per finalitzar. La victòria blaugrana, però, ha volat a l’últim segon, quan Sergio Llull ha liderat l’últim atac blanc i gairebé sense espai ha encistellat el seu llançament de dos per donar un triomf agònic als blancs i, a la vegada, cruel per al FC Barcelona, que ha competit fins al final un partit complicat i en què ha merescut el triomf.